måndag 31 mars 2008

Svenska är inte så svårt

Vi har kommit fram till att det svenska språket faktiskt inte kan vara speciellt svårt, i alla fall inte när man är knappt två år gammal. Tora har tex ett väldigt praktiskt verb som man kan använda i många situationer, verbet "koka". Exempel på meningar där det kan sättas in är "Tola koka händerna", "Tola koka tänderna" och "Tola koka teä (TV)". Om man bara ändrar betoning något blir koka även ett väl fungerande substantiv: Koka (uttalat med å-ljud) = klocka. Tänk så behändigt.

Om man är tre månader behöver man inte bekymra sig över grammatiken. Signe har precis börjat greppa saker i sitt babygym. I barnboken står att man ska ändra leksakerna i babygymmet ofta så att barnet blir stimulerat. Jag brukar snurra babygymmet 180 grader så att den blåa mojängen kommer till vänster om den röda istället för till höger och hoppas att det räcker som stimuli. Det är nog lite frustrerande att vara barn nummer två.


lördag 29 mars 2008

Första försöket

Inspirerad av kreativa och vitsiga människor i min närhet kände jag plötsligt lusten att ha min egen blog. Inte för att på något sätt försöka verka vara intellektuell eller påtvinga folk någon konstig livsåskådning, nej jag vill helt enkelt bara dela med mig av min vardags ibland dråpliga och komiska inslag . Det blir lätt så man har två barn under två års ålder hemma kombinerat med ca tre timmars sammanhängande nattsömn.

Men nu när det första bloginlägget ska skapas, inser jag lite lätt desperat att jag drabbats av skrivkramp. Det har ju inte hänt något kul idag alls…