tisdag 10 mars 2009

Förkylningens baksida

Satan i gatan vad förkyld jag är. Under tråkiga stunder brukar jag roa mig med att försöka räkna ut hur mycket slem som lämnar min kropp varje dag i form av tjockt gult snor och oidentifierbart gulgrönt klet från luftrören. Vi pratar deciliter.

Och Janne är snudd på lika förkyld han. Vi tycker o e r h ö r t synd om oss själva, Janne och jag, fast den det e g e n t l i g e n är mest synd om är Signe-liten. Eftersom både Jannes och mitt luktsinne är totalt utslagna, händer det alltför ofta att minstingen i familjen får vagga runt med bajsblöja som hänger i knävecken i ett par timmar utan att någon tar någon som helst notis om detta. Tyvärr inte hon själv heller.

Jag är dock inte så förkyld att jag skulle missa att jag själv bajsat på mig. Det vore oerhört pinsamt.

5 kommentarer:

yllet sa...

Jag tycker också oerhört synd om er. Faktiskt. Det känns som om ni fått förkylningen från hell?? Det är synd om er alla fyra. För ärligt talat, hur rolig är man som förälder när man flämtar av att gå och koka te? Nej krya på er nu. Det här med att vara förkyld är soooo last year! In med det nya! Pollenallergi!

Engelska Villan sa...

Men herregud, är ni förkylda igen!!? Eller är det samma som du går och drar på? STACKARE!! Fy, vad jobbigt när ni är sjuka båda två.
Ni slår nästan mitt rekord, tror jag. Jag kanske inte nödvändigtvis har någon immunsupprimerande sjukdom då, som jag starkt misstänkt sista tiden, eftersom jag drar på mig allt. Det kanske kan vara småbarnsföräldersyndromet??
KRYA PÅ ER, FÖR ALLTID!!
KRAM Anna

Karin sa...

Jag känner en kille som helt saknar luktsinne, han hävdade att det var väldigt praktiskt vid blöjbyten. Fast hos dem kunde ju iaf mamman berätta för honom när det var dags att byta... Krya på dig/er och lova att skriva om det där sista inträffar! ;-)

Dr Hell sa...

Jag såg undran om förkylning från hell. Detta vill jag absolut avsäga mig ansvaret ifrån (luftburen smitta i all ära, men en timme och tio minutersa avstånd med bil, och jag är inte ens förkyld). Sedan tror jag inte att man bajsar på sig oavsett hur förkyld man är. Jag tror att andra sinnen är inblandade frånsett luktsinnet. Kanske det bara är jag? Svider det att föda barn?

Millan sa...

yllet: Nej, nu vill vi bli friska omedelbums!

engelska villan: Det är samma förkylning(influensa), möjligtvis att jag drog på mig två på raken men nu börjar det ge med sig...

karin: Kan meddela att det är mycket praktiskt att inte ha luktsinne vid blöjbyte, när man väl genomför dom.

dr hell: Hahahaha!! Nej, den här förkylningen kan jag inte skylla på dig. Men fan vad dålig jag har varit! Har inte varit så här förkyld på flera år. Eller någonsin.