onsdag 4 mars 2009

Tips?

Tänkte att jag bara skulle klargöra lite kring bilden på Signe i inlägget nedan. Det är alltså inte så att vi låter henne ägna sig åt proffsboxning utan hon har "bara" åkt på jordens ögoninflammation.

Någon som har något bra husmorsknep mot det? Det lär ju vara några småbarnsmammor som läser den här bloggen. Vi sköljer med koksaltlösning.

12 kommentarer:

Hafen75 sa...

Usch, nej...inga tips här... Vi har hittills klarat oss ifrån den där hemska ögoninflammationen som verkar vara bland det mest smittsamma man kan råka ut för.

Hoppas ni blir friska snart!

:-)

hedgehog-sara sa...

Vi fick rådet "torka med blöt tuss utifrån och in, med vatten/saltlösning" Mot ögonvrån alltså, för att inte sprida infektionen över ögat. Inte vet jag om det hjälper, men vi gjorde så iallafall. Annars finns det en äcklig salva som är gul, som man sprutar i - receptfri tror jag. Men nu är det några år sen mina barn var små och hade ögoninflammation...

SysterYster sa...

Tvätta med ljummet vatten så fort det blir geggigt - flera ggr om dagen alltså. Noviform ögonsalva finns receptfri på apoteket och är suverän! Ska egentligen droppas i ögot, men det är ju svårt på de små. På E. la vi det runt ögat så gott som möjligt, sen gnuggade han själv in det så bra... Kan lägga sig som en hinna på ögat, bra att ta på till natten alltså. Kan även svida en liten aning. Krya på er!

Pernilla sa...

Jag är ju ingen småbarnsmor men jag åkte på en ögoninflamation själv och köpte den gula salvan. Funkade skitbra, gick över på 2 dagar. Den känns inte alls när man har den i ögat, fast synen blir lite grumlig precis när man tagit den.

Lycka till

Anonym sa...

Bor i Finland men här får man på recept en antibiotika salva eller droppar att sätta i ögat, smittar ju som sjutton och jag har lärt mig att man ska vara ganska snabb med att börja behandla så att det inte lämnar några men.

Lycka till!

Minna sa...

Byta örngott varje natt!

Sofia sa...

Rena örngott varje dag, tvätta händerna ofta, rena handdukar hela tiden och så tvätta ögonen stup i kvarten... men det kan vara envist ändå, sonen hade ögoninflammation en vecka trots att jag följde råden..

Engelska Villan sa...

Men, är det inte nog snart?! Ögoninflammation nu också? Jag tror koksalt är bra, badda med bomullstuss från yttre ögonvrån inåt (mot näsan). TVÄTTA HÄNDERNA! Så kanske du slipper eländet själv, kan ju räcka ändå va?
(Jag är på benen igen)
Kram Anna

Mikaela sa...

kokt avsvalnat vatten, tvätta utifrån och in mot ögonvrån för att inte sprida runt bakterierna. tvätta händera och tvätta händerna igen. och igen. byta handdukar och örngott.

Millan sa...

Tack alla för bra råd!!

LillaBarn sa...

En sak som har funkat för oss, om du fortfarande ammar, är bröstmjölk. Min läkare talade om det för mig när min lilla hade ögoninflammation och jag tänkte att man borde ju iallafall prova även om det nu låter lite 1800tal... Tydligen så fungerar bröstmjölk lite som antibiotika! Fast ammar du inte, så har jag inga bra ideer mer än att gå till doktorn och få antibiotika i salva som man sätter i. Hoppas hon mår bättre snart!!!

Anonym sa...

lasa hela bloggen, ganska bra