torsdag 26 februari 2009

Linda vs Ebba

Jag har alltid tyckt att Linda Skugge är lite väl självgod men efter det här bloggbråket med Ebba von Sydow finns det ju liksom ingen hejd på hennes hybris. Den har löpt amok!! Hur har hon bara mage att påstå att att kvinnor som har barn är så mycket bättre än kvinnor utan barn. Okej, hon sa l i t e bättre. Fast vaddå. Bättre som bättre liksom. Hon sa det.

Fast det är inte utan att jag igår kände mig lite Linda Skugge-isch. Trots 39,5 grader i feber (som jag förvisso höll i schack med ipren och alvedon) hann jag under dagen med att, samtidigt som jag passade Signe-liten:

-skriva ihop ett nätt litet skolarbete som det var deadline på idag (ett skolarbete som visserligen inte kommer gå till historien som ett av de bättre jag presterat, men ändå)
-dammsuga hela huset (ja, förutom källarplanet, jag var ju faktiskt lite sjuk)
-skura hall- och köksgolv
-hämta Tora hos dagmamman (dock med bil, att gå dit med syskonvagn i snödrivorma kändes mig övermäktigt)

Idag har inte febern släppt det minsta och ännu en dag i sann Linde Skugge-anda pallade jag bara inte med. Janne har varit hemma och tagit hand om Signe och jag har tillbringat en stor del av dagen huttrandes under täcket i sängen. Det är sååååå Ebba von Sydow. Värsta latmasken liksom.

6 kommentarer:

Engelska Villan sa...

Hallå där!
Jag är återuppstånden igen ifrån de döda... Har tre febriga dimmiga dygn bakom mig. Influensan. Värsta kroppsvärken, 40 graders feber (!) och HOOOOSTA!! Känns det igen? Jag tror att du har influensa också. Snart är du bättre, lilla gumman :)
Kraaam på de´!
/Anna

Jo sa...

Jamen inte för att jag är insatt i Bloggbråket. MEN jag måste hålla med fru Skugge om att det är lite märkligt hur en person utan barn kan prata om att inte hinna med. Det måste ju handla om att prioritera. När du är utan barn kan du faktiskt prioritera hur du vill (även om det kanske inte känns så). När du har barn kan du inte det. Det är stor skillnad. Jag vet att jag innan jag fick barn också tyckte att jag hade mycket att göra. Allt är relativt...jag hejar på Skugge i detta!
Krya på dig!

Millan sa...

engelska villan: Flunsan eller jävligt jobbig förkylning. Med seg slem i luftrören. Idag är febern äntligen på väg ned.

jo: Jag har inte hakat upp mig på det här med "vem som hinner med vad", utan hur Skugge bara kan vräka ur sig att kvinnor med barn är bättre än kvinnor utan barn. En ofrivilligt barnlös kvinna, hur reagerar hon på det? Att hon är dömd att för alltid vara lite sämre än Drottning Skugge!

Jo sa...

Jag läste nog inte just den biten så noga.... Såklart det inte handlar om att någon är bättre eller sämre med eller utan barn. OM det finns olika bra människor så tror jag att det är helt andra saker som definierar det...och det är en helt annan diskussion.
MEN jag håller fast vid att jag håller med drottning Skugge i sak om att det blir lite absurt att utse en singelkvinna till företrädare för trippelarbetande utbrända kvinnor. Om det nu är sant. jag kanske ska göra lite mer och bättre research än att lite slarvigt läsa en artikel ur Expressen innan jag debatterar vidare....

Anonym sa...

jag undrar mest var pappa skugge håller hus nånstans...

/Helena SP

Millan sa...

jo: Där håller jag också med Skugge, att det är svårt för Svenssons att identifiera sig med Ebba. Tycker inte heller att det var det mest genomtänkta valet. Det var egentligen bara den här bättre-grejen jag hängde upp mig på. Så förmätet att bara häva ur sig det.

Helena SP: Ja!! Var är han?!