lördag 14 februari 2009

Ovanor

Engelska villan, jag har inte alls glömt bort utmaningen. Jag har bara funderat. Instruktionerna var nämligen som följer: Bloggaren skriver 8 fakta/(o)vanor om sig själv. Den som blir utmanad skriver ett eget inlägg om sina 8 fakta/(o)vanor. I slutet av inlägget skriver du 8 personer som du utmanar.

Jag menar ÅTTA stycken ovanor, kan man ha så många?! Och var går egentligen gränsen mellan ovana och irriterande egenskap?

Jag har löst detta genom att bjuda på ett litet potpurri av mina egenheter.

1. Jag är vansinnigt slarvig. Liksom släpper saker där jag är och lägger i princip aldrig tillbaka saker där de ska vara. Detta är mest irriterande för min omgivning. Själv är jag tämligen blind för min egen stökighet.

2. Jag snurrar på håret. Jämt. Och har gjort det ända sedan jag var liten. I tid och otid åker pekfingret upp i håret, snurrar runt och drar till. Det lustiga är att Tora gör precis likadant. Arv eller miljö?

3. Jag kan aldrig lära mig om solen går upp i öst eller väst. Jag måste tänka efter varje gång och ändå brukar det bli fel.

4. Jag är Tradera-hooked. Budar på en massa grejjer jag egentligen inte behöver. Synd bara att folk inte budar på min skit i samma utsträckning som jag budar på deras.

5. Jag är skrockfull så in i bängen. Går aldrig på en A-brunn (och om jag gör det måste jag kvickt leta upp en A-brunn till att trampa på, för då tar de två trampen ut varandra), lägger nycklar på bordet eller går under stege. Det är ju LIVSFARLIGT!

6. Om jag nu MÅSTE ta nycklar från ett bord, har jag löst det genom att sätta upp regeln att det bara betyder otur om man tar bort nyckeln från bordet med handen. Alltså kan du få se mig peta ner nyckeln på golvet med hjälp av foten eller armbågen. Eller om jag har sällskap, så ber jag helt enkelt om hjälp: "Du, kan du vara snäll och ge mig nycklarna som ligger där på bordet".

7. Sista gången jag kollar på klockan innan jag somnar, måste den visa ett jämnt antal minuter. Exempelvis 22.32. Annars måste jag vänta en minut till klockan slår om.

8. Jag avskyr att vara varm. Speciellt om fötterna. Hemma går jag i princip alltid omkring barfota och gärna om jag är bortbjuden också. Fast det är klart. Om jag skulle vara bjuden på middag hos kungen kanske jag skulle överväga att behålla skorna på.

Jag utmanar åtta stycken andra valfria bloggare som känner sig manade!!

3 kommentarer:

Engelska Villan sa...

Vad kul att du antog utmaningen :) Bra gjort, tycker jag! (det var ju ovanor ELLER fakta, så det här var ju utmärkt)
Kram/Anna

Minna sa...

Jag sa ju åt dig att akta dig för Tradera! :D

jag avskyr också att vara varm om fötterna.

Millan sa...

engelska villan: Phu! Nu var det gjort :)

minna: Jag skulle ha lyssnat på dig!! Det är som ett gift....