måndag 28 juli 2008

Bajshumor

När jag läste det här, kom jag och tänka på en händelse som utspelade sig här hemma för några månader sedan. Det fanns nämligen en tid när man inte kunde lämna Tora och Signe ensamma tillsammans ens en minut, för Tora kunde vara så fasligt elak mot sin lillasyster. Hon kunde knappt gå förbi Signe utan att sparka på henne eller bita henne lite i låret. Således. Vart man en gick i huset, var man tvungen att ta med sig antingen den ena eller den andra. Jobbigt men funkis. Det som ibland blev lite problematiskt var toalettbesöken. Mina egna alltså.
Vid ett tillfälle hade jag dock lyckats med att smita in på toaletten alldeles ensam. Signe låg på en filt på golvet utanför toaletten och Tora var i sitt rum och pysslade med något. Lyckan blev dock kortvarig. Eftersom toalettdörren givetvis var öppen, såg jag hur Tora lämnade sitt rum och började närma sig Signe som låg där så liten och alldeles försvarslös på sin filt. Och där satt jag på toaletten med byxorna kring anklarna. Jag var tvungen att agera. "Tora", ropade jag."Tora kom". Ingen reaktion. Tora fortsatte att gå mot Signe och jag riktigt såg hur illviljan lyste i hennes ögon. "Tora", ropade jag igen, nu med lätt desperation i rösten. "Tora kom och titta när mamma bajsar!!"

8 kommentarer:

Minna sa...

hahahah! Jiiiises vad kul!

Och happyBirthday Mr President var också hysterisk roligt!

Villa Hemmet sa...

:-D
Du slapp iaf att ha en unge i knät... *delar med mig av egna erfarenheter*

Millan sa...

Minna: Bajshumor går alltid hem.
Villa Hemmet: Been there, done that!

Graadskan sa...

Hahaha!! Ja, när man tänker efter, så har man gjort (och gör fortfarande) smått tokiga saker som småbarnsföräldrar...

När vi skulle äta middag för ett tag sedan, så sa Maja att maten såg äcklig ut, varpå min man säger "Man får inte säga att maten är äcklig förrän man smakat!" Det blev tyst en stund, sedan kom han på sig själv... "Å inte efteråt heller!"
Så kan det gå...

Kram Camilla

Linda K sa...

HA HA HA, ja vad gör man inte för att pocka på uppmärksamhet :D

Millan sa...

Linda K: Alla knep är tillåtna.

Jenny sa...

Ha, ha - detta är bland det bästa jag hört. Att du är en sådan entertainer!

Caroline sa...

Har skratatt nu så tårarna rinner...min man kom in till mig (som sitter i sovrummet och surfra) och undrade vad det var!!!!

Underbart att bjuda på dig, och vad gör man inte!!!!