torsdag 31 juli 2008

Krig

Det pågår ett krig här hemma. Det är vi mot dom. Jag talar om Getingarna. Härom kvällen kulminerade kriget i det "stora slaget om altanen". Vi hade knappt hunnit sätta oss till bords förrän den första getingen kom farande.
"Åh nej", suckade jag. "Här kommer en geting. Janne fram med getingdödarn".
Getingdödarn - not your ordinary insektssmälla, utan en elektrisk sådan i form av ett mindre tennisracket. Den inte bara dödar getingarna, den elektrifierar dem. En slags elektriska stolen för getingar. En bra träff och de far rakt tillbaka till helvetet där de kom ifrån.
Tyvärr var det nu inte bara denna enda geting. Nej, de kom farande från både höger och vänster.
"Usch nej, där är en till".
"Och där".

"Nej men nu är det en på Signes ben också".
"Stick och brinn getingjävlar".
Janne viftade och slog med getingdödarn. Till en början skrek och skrattade Signe högt av förtjusning. Pappa var ju tokrolig där han stod upp och fäktade vilt med armar och ben, inte helt olik Basil Faulty i sann Faulty Towers anda. Men skrattet fastnade snart i halsen och Signe började darra lite på underläppen. Pappa verkade ju vara arg. På riktigt. Signe började gråta. Det här var ju jätteläskigt. Janne, han svor och fäktade. När han välte omkull ett av de fulla rödvinsglasen blev det lite mycket även för Tora. Hon hade knappt hunnit smaka på maten, men mumlade ändå fram ett: "Jag är mätt nu", gled ner från stolen och pep in i huset. Vi var tvugna att inse att slaget var förlorat. Jävla Getingar.
Men, som ett avskräckande exempel, fick de stupade i striden ligga kvar över natten på bordet. Lite som man gjorde på medeltiden. Satte upp bovarnas huvuden på spetsiga pålar. Ett slags "så här går det liksom".

Don´t mess with us.6 kommentarer:

hampa sa...

Har du provat att ta på racket? Jag har, och det gjorde apa-ont. Men det var värt att testa :D

Millan sa...

hampa: Nej fy! Jag har elektricitetsfobi.

Villa Hemmet sa...

... kanske slicka lite på det. Det kan pigga upp den tröttaste småbarnsmorsan...

General Patton sa...

Jag vill minnas att du i ett tidigare inlägg hånade din heroiske man för hans insatser längst fram på getingfronten. Det tycks som om han inte heller i och med detta inlägg erhåller det erkännande och den uppskattning han så rikligen förtjänar. En jämförelse med Braveheart eller Akilles hade kännts mer adekvat än den med Basil F.

Dr Hell sa...

Får ni ihjäl en geting med ett slag? Har ni seriekopplat batterierna? Vi måste liksom grilla ett tag. Små rovsteklar har gått bra att nita med ett slag.

Millan sa...

Villa hemmet: Slicka!! Du är inte klok.

G Patton: Basil var menat med största kärlek.

Dr Hell: Hmm, nja. Ett slag var väl lite överdrivet. Det blir mest grillning här också.