måndag 11 augusti 2008

Bad tajming

Idag vid middagen utbrister plötsligt Tora mellan två tuggor: "Mamma jag måste bajsa". Hmm. Dilemma. När Tora säger att hon vill göra nummer 1 eller nummer 2 och samtidigt tar sig lite i grenen, då är det bråttom. Inte bråttom-bråttom som det var för någon månad sedan, men dock bråttom. I alla fall inte läge att säga: "Kan du inte hålla dig tills vi har ätit upp?". För det kan hon inte.
Stackars Signe. Hon hade precis hungrigt huggit in på sin lasange-puré. Jag kände att det inte var riktigt fair att slita upp henne från middagsbordet för att ta med henne och hålla Tora sällskap på tjoa. Och jag ville inte heller lämna henne ensam i köket sittandes i sin matstol. För det får man inte. "Don´t leave your child unattended", står det på stolsryggen. "Not even when Tora needs to poo-poo real bad". Eller så står det inte. Men det kunde ha gjort det. Så vad gör man.
Jo, jag rusar och hämtar pottan och ställer den på golvet i köket. Så där ja. En sitter förnöjsamt och bajsar. En annan äter lasange. Och den tredje undrar vad hälsovårdsmyndigheten skulle säga om de kom och hälsade på just då.


Välkommen på middag hos oss

5 kommentarer:

Villa Hemmet sa...

När jag började läsa trodde jag att Signe skulle få följa med i sin matstol in på toaletten - så denna lösning kändes plötsligt "vaddå, det är väl inget".
Vad gör man inte för att ha nöjda barn?

Akan-Kakan sa...

Kreativt föräldraskap skulle jag säga. :D

Millan sa...

villahemmet: Allt och lite till. Tydligen.

akan-kakan: Kunde inte sagt det bättre själv.

www.minochmammas.blogspot.com sa...

Hehe, pottan kan hamna vid matbordet härmed ibland.. Moa min styr med järnhand var det ska bajsas. Ibland får man sitta bredvid och heja på, ibland blir man utknuffad ur badrummet med ett argt "Jag ensam nu!".. Och ibland får man smaska i sig en god potatisgratäng till ljudet av en krystande tvååring:-) Man blir rätt härdad vad det gäller äckelkänslor för bajs och kiss, eller hur?:-)

Millan sa...

minochmammas: Har hört att det finns mammor som lider av kladdfobi. Jag säger bara STACKARS dom.