måndag 11 augusti 2008

Semester för mig

Idag är Toras första dag tillbaka hos dagmamman efter sommarlovet. Alltså. Bara jag och Signe hemma en hel dag. Eller i sex timmar i alla fall. Och sedan ska man ju lämna och hämta också, så egentligen bara fem och en halv timme. Men ändå. Vilken lyx. Jag tror man måste vara flerbarnsförälder för att helt och fullt kunna förstå känslan av total avkoppling när man bara har ett barn att se efter.
Således. Jag hade storslagna planer för dagen idag. Eller. Jag hade tänkt ta mig till Farsta Centrum och leta efter nya jeans till mig, men det kan vara nog så problematiskt. I tell you. I alla fall betydligt lättare än om man inte samtidigt som man står i provhytten med ett par alltför trånga jeans vid knäna (som man så optimistiskt valt ut), måste passa en tvååring som löper amok inne i butiken.
Fast nu blev det inte riktigt så. Helt tagna av känslan att kunna göra (nästan) vad vi ville när vi kom hem efter att ha lämnat Tora, gick Signe och jag och lade oss att sova igen. Och vips var det lunch. Och nu ska vi snart hämta Tora.
Dagen idag. En Storslagen dag.

3 kommentarer:

yllet sa...

Ja jäklar i min lilla låda. Precis så där är det! Tänk vad man tyckte att 2-barns mammorna var underliga figurer när man bara hade 1? Liksom vaddå? Uppe kl 7?? Bebisen somnar ju om!
Jovisst, lillbusen somnar nog om, men inte 2-åringen!

Akan-Kakan sa...

Ja MVC:s fina råd om att "sova när bäbisen sover" funkar ju inte så himla bra när man har speedade 2- eller 3-åringar hemma. Låter som en dröm att sova hela förmiddan (min stora tjej börjar inte dagis förrän nästa vecka).

Millan sa...

yllet: Tänk vad bra man hade det utan att veta om det!

Akan-kakan: Det var sweet I tell you. Sweet.