fredag 29 augusti 2008

Dagens outfit, oretuscherad II

Jag tycker faktiskt att den här bloggen har varit rätt förskonad från gnäll hittills. Så jag tänkte att det kunde gå an för mig att gnälla idag. Bara lite. Signe är nämligen inne på sin sjätte sömnlösa natt i sträck, vilket resulterat i att jag har gått omkring här hemma i huset som en zombie hela veckan. Jag har knappt orkat ta mig utanför dörren, vilket vi nog ska vara glada för, för det är mammasunk utan dess like. I ett fåfängt (desperat?) försök att dämpa ringarna under ögonen, köpte jag en sådan där "Caffeine Eye Roll On" från Garnier. Men inte fan blev jag piggare av det, bara fattigare.
Men nu, stundar andra tider! I morgon bär det nämligen av mot varmare breddgrader (läs Skåne), då vi ska på kräftskiva hit! Då måste man shäjpa upp sig lite. Därför ger jag er nu,"dagens outfit oretuscherad II" (1:an hittar du här), for the last tajm. För imorgon är det bye bye mammasunk!Från topp till tå består sunket av:
-Vit amnings-BH från Abecita där ena bygeln petar ut. Orkar inte laga den (för hundrade gången) eftersom "Signe-nog-slutar-amma-snart" (yeah right).
-Vita bomullstrosor som jag fått av min mamma, som i sin tur fått dem när hon började prenumerera på någon tidning. Inte några Calvin Klein direkt, men de är rena. Och sköna.
-Vit topp med rött mönster, köpt på Ica Maxi för halva priset. Så att jag skulle ha något billigt att gå hemma och skrota i.
-Gråa mysbyxor med rosa revärer, köpta på Stadium under förra mammaledigheten, enkom för mammasunk-dagar.

Och sen är det ju så, att när mamma sunkar, då måste Signe sunka. Signes bebis-sunk består av:
-Pampersblöja, vänd åt rätt håll.
-Vit väldigt noppig och nedfläckad body med konstigt insektsmönster på, ärvd från storesyrran.
-Korallfärgade knickers som jag hittade längst inne i byrån som vi krängde på Blocket för ett par veckor sedan. Hade glömt att vi hade dem och har ingen aning om var de kommer ifrån. Fula är de i alla fall.

Så. Nu har jag gnäll klart. Känns lite bättre redan faktiskt.

5 kommentarer:

Anna sa...

Förstår ditt gnäll men anvundas dig ändå, du står trots allt där på bilden mitt i ditt sk sunk med en söt liten unge på höften, vilket ju måste vara något av det bästa. Jag känner mig sällan så hel och harmonisk som när jag har ett barn på höften. *le* Naiv och ovetande som jag är... ;)

Millan sa...

Tack Anna! Ibland behövs det en utomstående kommentar för att sätta saker och ting i sina rätta perspektiv. Kram och trevlig helg!

Karin sa...

Hahaha! Känner igen mig. Som nybörjarmamma skulle jag vara tvungen att lägga till alla fläckar också - mjölkfläckar på t-shirten eftersom jag glömt inläggen, lite kräks på ryggen, messmör på benet etc.. Men barnet skulle ju kunna ha en egen modeblogg med alla nya outfits som hon har fått.

Jenny sa...

Hmm, knickerserna har ni ju fått av mig i present! Är det tacken? Nää, skojar bara :) Folke hälsar att han tycker Signe är döläcker oavsett outfit.

Millan sa...

karin: Välkommen till mammasunk-klubben.

jenny: Han är för gullig Folke.