tisdag 19 augusti 2008

Kan man äta det här?

Är det inte jättekonstigt det här, att små barn ska stoppa allt de ser i munnen?! Det är ju så icke-Darwinistiskt på något sätt. Så inte survival-of-the-fittest. Jag menar, om man kom till en främmande planet där allt var nytt och obekant, inte skulle man stoppa in allt man såg i munnen och bara: "Det smakade lent och fint" eller "Oj hoppsan. Den var giftig. Skit också".
Det här är bara ett axplock av vad Signe har, eller nästan har, lyckats stoppa i munnen de senaste dagarna.
-Snigelrester, som satt fastkletade under mina skor. Resterna av en sådan där riktigt slemmig jäkel.
-Mina smutsiga trosor. Jag hade tagit av mig dem och lagt dem på golvet utanför badrummet när jag skulle duscha. När jag kommer ut igen, sitter Signe på golvet som en glad liten hundvalp med mina trosor i munnen. Tur att hon borstar tänderna nu för tiden.
-En levande tvestjärt. Den kilade raskt över köksgolvet. Signe kilade ännu raskare efter, slickandes sig hungrigt om munnen.
-En död geting. Debatten som följde incidenten baserades på frågan: Kan döda getingar stickas? Jag hävdar det ena, Janne det andra. Please, säg att jag har rätt. Någon som vet?

5 kommentarer:

Dr Hell sa...

Det verkar rimligt att man kan sticka sig på gadden, men mindre troligt att den döda getingen kan pumpa in getingzombiegift i en. Båda har väl rätt och fel, eller? Ett tips i augusti är att inte dricka läsk ur burk. Getingar gillar läsk, kryper ner i burken och hamnar sedan i munnen på den som dricker. Det har drällt av getingstick på akuten i Småstad nu i augusti.
I övrigt kan jag beträffande tvestjärtar bekräfta att de har sin plats i ekosystemet.

Dr Hell sa...

Smutsiga trosors plats i ekosystemet är mer oklar.

Millan sa...

dr Hell: Efter en dispyt finns det inget värre antiklimax än att höra att båda har rätt. Därför tänker jag tolka ditt svar till min fördel. Tack så mycket.

Akan-Kakan sa...

Min kollega blev stucken av en död geting idag! Och lite getinggift fick han nog i sig för det blev rätt så rött. Fast getingen hade inte varit död så jättelänge. En kvart kanske.

Millan sa...

akan-kakan: Wohoo! Jag visste det!