söndag 17 augusti 2008

Funderingar

Det finns ett par saker som jag har funderat lite för mycket på för att det ska vara riktigt normalt.

Det ena gäller Pingu. Vi har en DVD med Pingu hemma. När man sätter på den, får man välja språk i menyn först. Engelska, svenska, norska, danska, finska.. etc. Det är ju bra. Men har ni hört Pingu prata någon gång? Inte sjutton pratar han (hon?) vare sig engelska, svenska, danska eller något av de ovan uppräknade språken. Pingu pratar ju något eget slags konstigt språk. Lite som "Linus på linjen". Nästa gång det är dags att titta på Pingu, ska jag välja den finska versionen och kolla om det är någon skillnad. Så jag kan sluta grubbla. Återkommer i frågan.

Det andra är, varför Nestlé väljer att kalla sin barnmatsprodukt "Spaghetti med köttfärssås från sex månader" för just spaghetti med köttfärssås. Jag menar, de mixar ju "maten" till en helt oigenkännlig sörja. Jag kan inte urskilja ett endaste litet spaghettistrå i geggan. Varför då inte kalla det pasta med köttfärssås? Är det ens spaghetti in the first place? Har jag blivit lurad? Och hur fan stavar man till spaghetti? Spagetti? Spahgetti?7 kommentarer:

Akan-Kakan sa...

Det där med barnmaten har jag också funderat på! Är det någon skillnad på "spaghetti & köttfärssås" och "lasagne"? Eller någon annan sort för den delen. Alla burkar verkar ju smaka lika oavsett om det är lasagne, kyckling eller torsk.

Minna sa...

Jag tror nog att du måste se Pingu redan i eftermiddag!

yllet sa...

men jag vet!! om pingu alltså. helt sjuuukt knepigt! kolla och rapportera så slipper jag påminna busan om att vi har pingu..!

Dr Hell sa...

Finns det inte en "Pastasnäckor med skinksås" också? Spaghetti stavas ju schpagetti, visste väl alla?

Caroline sa...

Tack för din underbara blogg! Lägger genast till dig på mina favoriter om det är ok?!

Skrattar och nickar mycket igenkännande!!!!!!

/Caroline :)

Millan sa...

akan-kakan: Lasange. Den var bra. Hade jag inte tänkt på faktiskt.

minna: Ikväll blir det Pingu. I studiesyfte.

yllet: Jag rapporterar!

dr Hell: Jodå, det finns det. Och slottspuré oxå.

caroline: Tack! Nu blir jag sådär glad igen :-)

Millan sa...

Sett, konstaterat och nu rapporterat: Ingen som helst skillnad mellan svenska,norska och finska Pingu. Som jag trodde.