söndag 1 juni 2008

På landet

Årets första dopp

" Heja syrran"

Sovstund i vagnen

Signe och morfar


Signe och mamma

På en filt i det gröna

Idag har jag och tjejerna varit och hälsat på morfar och Agneta ute morfars landställe vid sjön Ådran utanför Huddinge. Någon gång i tidernas begynnelse döpte någon fyndig person landstället till "Knottskogen" för att där fanns så mycket knott. Idag tycker jag "Fästingnäste" är ett mer passande namn. Förra sommaren var jag och Tora på besök på landet två (2) gånger och fick sammanlagt vid dessa två besök sju (7) fästingar. Långt in på hösten var jag livrädd att jag smittat Signe (som då låg i tryggt förvar min mage) med TBE. Nu är både Tora och jag vaccinerade och jag hatar inte fästingar lika mycket som jag gjorde förra året. Men jag tycker fortfarande att de är "nasty little creatures". Jag brukar kalla mig djurvän men vid fästingar, där drar jag fan gränsen.
Tora stod i alla fall för årets första dopp. Hon vadade ut i vattnet så långt Hello Kitty-kepsen tog henne, till skillnad mot Morfar som inte ville inte blöta ned Bajen-shortsen och bara fuktade knäna. Signe den badkrukan ville inte bada alls. Hon satt hellre i skuggan vagnen och gav syrran glada tillrop från strandkanten. Efter bad och lunch sov Tora mer än gärna en tupplur i vagnen (nu passade det minsann). Det gillade Signe som då fick både morfar och mamma helt för sig själv. Dessutom fick hon sin efterlängtade stund på filten i skuggan i gräset.

2 kommentarer:

Jenny sa...

Hugaligen, det var verkligen modigt av Tora. Hon kanske kommer bli en sån där som smörjer in sig i fett och simmar över engelska kanalen?

Anonym sa...

Då leder Jonathan =),redan badat två gånger! I fredags höll vi inte på att komma ifrån stranden, jag sjönk så lågt att jag mutade med godis.