tisdag 27 maj 2008

Skoltrött

Nu är det bara tre lektionstillfällen kvar innan tentan nästa onsdag. Egentligen kvarstår fyra lektioner, men Signe och jag tänkte skolka på torsdag. Signe har nämligen blivit väldigt skoltrött på sista tiden. "Mamma", sa hon till mig häromdagen. "Nu är jag trött på att stressa upp i ottan, åka helvetesbussar i rusningstrafik in till stan för att sitta och räkna standardavvikelser och väntevärden av X hela förmiddagarna. Jag är bara fem månader gammal. I det här vackra vädret vill jag ligga naken på en filt i gröngräset och vifta på tårna." Jag försöker säga till henne att det vill jag också (även om jag tror att jag nog skulle ha bikini på mig, annars får jag lätt sedlighetspolisen Tora på mig) och jag ber henne hålla ut. Snart, snart är det sommarlov.
Tänk om Signe dessutom visste att hon genom sin uppoffring hjälper sin mamma att bli mattelärare. Vad förbannad hon skulle bli. Finns det något "ocoolare" än att ha en mattelärare till morsa?! När jag var liten hade vi en kille i klassen vars pappa jobbade som läkare på polisstationen i Handen. Att han faktiskt inte var polis, utan läkare spelade ingen roll. Han jobbade ju på polisen. En gång fick vi åka dit på studiebesök. Det var vansinnigt häftigt. När man om några år får åka på studiebesök hos Toras och Signes mamma, får man åka till skolan och räkna matte. Tjoho, vad roligt. Och deras pappa jobbar på bank! Stackars våra barn, vad har vi gjort?!

2 kommentarer:

Jenny sa...

Jag kommer fortfarande ihåg när blåa gruppen kom tillbaka från besöket åkandes i POLISBIL. Vi tittade så ögonen höll på att ramla ur.

Hur kul är det att komma till ett kontor då? Förr kunde man i alla fall imponera med fax- och kopieringsmaskin, det går nog inte längre.

Anonym sa...

ja men då finns store starke morbror Calle att besöka och han är polis minsann