lördag 27 december 2008

Hungrig

Men alltså. Det här med att räkna viktväktarpoäng när man inte ammar. Hur bra kan det vara på en skala egentligen? Jag är hungrig. HUNGRIG!!

Och det som började så bra...

En grov smörgås med lite mager leverpastej, ett äpple och en kopp kaffe till frukost. Lunchen inmundigades i Forum Nacka där vi var och fyndade på mellandaysrean (mina sjukt braiga fynd är värda ett inlägg i sig om någon är intresserad. Säg gärna JA, det vore så kul att få leka modeblogg, om så bara för ett inlägg). Jag tog en ceasarsallad. En sallad alltså. Gröna blad. SALLAD.

Väl hemma blev det en banan till mellanmål och då jag och barnen var ensamma på kvällen blev det mikrade rester till middag - ett par nävar fullkornsmakaroner, lite köttstek och paprika. Eftersom det var lika torrt och trist som det låter, slängde jag på ett par teskedar pesto också. Och ja, det blev faktiskt ganska gott. Nöjd började jag bläddra i mina viktväktarböcker för att fylla i dagens poäng.

Frukostpoängen var det väl inte så mycket att orda om, men lunchen däremot. Herregud. Lunchen. En sketen ceasarSALLAD är tydligen värd hela 26 poäng (jag får äta 23 poäng på en dag). 26 POÄNG! En jävla pizza är typ 20 poäng. Jag valde att tro att det var tryckfel (vilket jag faktiskt tror på riktigt) och fyllde i 10 poäng för salladen, SALLADEN, och gick sen raskt vidare till mellis och middag. Då kom nästa ckock. En tesked pesto - 1 poäng. Va fan! Att jag inte läste i tabellen innan, då hade jag aldrig tagit den där jävla peston, utan hellre mumsat i mig ett par äpplen. Arrgh. Irriterat började jag summera dagens poäng so far. Det blev exakt 23 poäng. Slutätet för mig idag med andra ord. Och jag är som sagt hungrig. Vrålhungrig. Och allt är den där jävla pestons fel.

Som tur är, är morötter värda 0 poäng. Man kan alltså äta morötter till dess man kvävs om man så vill, och ändå gå ned i vikt. Jag tror vi har en påse morötter i matförrådet. Om jag inte minns fel är det enkilospåse. Jag hoppas att det räcker. Annars kommer jag börja gnaga lite på tapeten i köket.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Inte kan du leva på så där lite mat. Din kropp kommer ställa in sig på svält vilket gör att du inte kommer gå ner ett gram.
Ät som vanligt, undvik godis/kakor/läsk och träna.

Nu har jag aldrig sett dig IRL men jag tycker inte alls det ser ut som du behöver gå ner i vikt - sen vet jag att alla har en trivselvikt och du kanske därför vill minska några kilo.

Men skippa viktväktarna, jag tror inte på dieter utan tror det är bättre att äta varierat och att träna.

Minna sa...

jag vill gärna se fynden.

jag är också hungrig. men kl är 00.10 och då får man inte äta...

jag tar med mig en påse morötter imorgon, så kan vi dippa...

hedgehog-sara sa...

fyfasen för att vara hungrig, det ska man ju inte vara...

Och jag vill se fynd!

Mikaela sa...

jaaa modeblogg ;)

Äppelträdet sa...

Jag är grymt nyfiken på fynden. Jag var också i Forum och tyckte knappt det fanns någon rea. Kan i och för sig berott på att jag är grvaid och inte kände för att titta på något annat än skor.

Päppel fick i allafall superfina toppar från Zara.

Mitt nya liv sa...

En pizza är 36p!!! och en ceasarsallad från pressbyrån är 9,5p enl. checklistan på nätet...
Lycka till med VV!


Anonym:
Viktväktarna är ingen diet utan ett sätt att lära sig äta "normalt" 23p är inte "lite" mat om man planerar sin dag, det är när man äter utan planering som det kan bli "lite" eftersom man då ofta gör fel val...

medea sa...

Hmm, tror absolut på tryckfel! Jag har för mig att salladsblad knappt räknades. Typ som morötter.

Helena sa...

Så trist att köpta sallader innehåll4er så mycket skit. För man tror att man är nyttig, men tji fick man... Jag tänkte dra igång imorgon. :-)

Jo sa...

Det finns bättre sätt att gå ner i vikt! Utan att vara trött och hungrig och utan att fylla kroppen med knasiga lightprodukter. Läs vår brors blogg.

Miss Upsey Daisy sa...

Jag håller nog med "Mitt nya liv".. Nu har jag ju ingen erfarenhet av VV på länge men det är ju faktiskt något som fungerar så länge man inte lägger sina poäng på enskilda kaloristinna saker. Men om man planerar så ska man ju vara mätt.. det är ju ingen grym diet där man ska svälta ju!

lilla mamman sa...

modeblogg pliiiiis!

polly sa...

vill oxså se modebloggen. :)

Akan-Kakan sa...

Jag vill också se modeblogg! Och jag har ingen aning om VV-poängen, men jag hejar på dig!

Millan sa...

anonym: Det var snällt sagt, men faktum är att jag av hälsoskäl behöver gå ner några kilo, eller snarare minska midjemåttet med ett par centimeter. Inte av ren fåfänga jag gör dett alltså. Och sen måste jag försvara VV lite. Det ÄR ingen svältdiet, det är det om man äter fel saker men om man äter rätt kan man vara (nästan) mätt hela dagen.

minna: HEJ! Tack för senast. Hoppas det gick bra att komma hem.

h-sara. Du ska få se fynd. Lovar!

mikalea: Ropen skalla. Modeblogg åt alla.

äppelträdet: Jag håller med om att det var snålt med rean i Forum. Man fick leta noga. Zara hann vi inte in på tyvärr.

mitt nya liv: Jag gillar VV egentligen. Man måste ju som du säger planera dagen bara, redan från frukost.

medea: Man kan ju hoppas.

helena: Heja dig!

jo: Det kanske man skulle göra.

miss UD: Nej jag håller med. VV är bra egentligen. Mer en livstil än en bantningsmetod.

lilla mamman: Ska bliiiii.

polly: Ditt ord, min lag.

a-k: Det kommer. Any minute now.

Minna sa...

TACK SJÄLVA! Det var najs. Jack somnade i vagnen, sen somnade han i sängen och vaknade kl 09 Så det var easystreet. Jag var dock trött....

Millan sa...

minna: Själv var jag zombie hela dagen. Men det kan det vara värt ibland. Gott nytt år på er!