fredag 5 december 2008

Mäjdäj

Min mobiltelefon är ju som bekant trasig. Jag har lyckats få bort knapplåset på den, så att den går att använda nu, men T9-funktionen fungerar fortfarande inte. Det är o h y g g l i g t irriterande för en stressad småbarnsmamma som jag. Hur hade folk egentligen tid att få iväg några sms över huvud taget innan T9-funktionen uppfanns? Det tar ju i runda slängar hundra år att bokstavera sig fram ett ord i taget.

Som igår, när jag stod och hetslagade middagsmaten och hade hela f y r a kastruller igång samtidigt på spisen*, och mitt i allt får ett sms av Janne där han säger att "tunnelbanan är lite sen" och att han i skrivande stund befinner sig i Gamla stan. Medan jag försöker hindra riset från att koka över och såsen från att bränna fast, får jag som svar iväg vad jag tror är ett simpelt "okej", men utan fungerandeT9 har jag i stället sänt iväg ett "mjdj", varpå Janne skickar tillbaka: "Mayday?"

Hahaha. Ja, med tanke på att vi fick sönderkokt fisk och vidbränd äggsås till middag, så kan man ju säga att det faktiskt var det jag menade.

Nej, nu ska jag gå ner i köket och steka sönder lite fläskfilé till middag. Trevlig helg på er!

*Jag är sådan som tycker att definitionen på avancerad matlagning är hur många kastruller och stekpannor man har puttrandes på en och samma gång. Den här gången var det ris, torskfiléer, vit sås och ärtor. Äggen var som TUR VAR redan kokade. Annars hade det nog gått käpprätt åt h-vete.

6 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

och här har vi ätit festlig tacos. ha en finfin kväll!

Millan sa...

h-sara: Åhh, tacos. Det önskar jag att vi ätit vi med. Fläskfilén blev riktigt riktigt illa. Tur att det är helg nu så att Janne står för matlagningen. Trevlig helg på dig med!

Minna sa...

Jag använder inte T9, det är ju asjobbigt!

Millan sa...

minna: What?! Du måste vara född på stenåldern.

lilla mamman sa...

jag älskar T9! har du provat att skicka mess genom att skriva det du ska men inte dubbelkolla? kul fredagsnöje - kan bli hur tokigt som helst..

Millan sa...

lilla mamman: Haha! Nej, det har jag inte prövat. Måste testa. Bara köpa ny telefon först :(