söndag 14 december 2008

Madicken

I fredags när jag kom och hämtade Tora, fick vi lite bassning för att vi låter Tora titta på Madicken. Det hade tydligen kommit fram genom att Tora i princip hela dagen sprungit runt och ropat: "Madicken är dööööd. Madicken är dööööd" (precis som Lisabet ropar i filmen när Madicken hoppat ned från hustaket med ett paraply i handen så att hon får en hjärnskakning, om ni minns).

Och jo, visst kan jag hålla med om att jag kanske inte direkt
ö n s k a r att Tora ska säga "lortunge" eller "jävelunge" åt något annat barn (som Mattis kallar Madicken för (märks det att jag kollat en del på Madicken på sista tiden?)) men jag tror mig veta att det ropas en hel del betydligt värre saker på skolgårdarna idag. Lortunge kan nog i det närmaste betraktas som en komplimang i jämförelse. Vi låter nog Tora fortsätta titta på Madicken trots allt. Det värsta i Madicken-filmerna är ändå Madickens mamma som bara ligger i sängen och har ont i huvudet hela tiden och i princip bara suckar och säger: "Näääee Madicken" och "Men Elisabeth då".

Nej, tacka vet jag Ronja. Den tjejen är det lite krut i. Synd bara att Birk ska vara en sådan fjomp. "Ronja. Söstra mi". Ahh men förstå vad töntigt. Fast söt, det är han.

4 kommentarer:

Minna sa...

I Ronja finns det snoppar! När rövarna "badar" i snön ser man snoppar!

Millan sa...

Ja herregud. Det bästa med hela filmen.

hedgehog-sara sa...

Och det konstigaste med mamman är att hon helt plötsligt är gravid. Hur gick det till liksom?

Madicken är ju svinbra - man ska vara glad om ens unge blir i närheten av Pippi, Madicken, Lotta eller Ronja :)

Millan sa...

h-sara: Madickens mamma och pappa kanske kramades lääääänge någon kväll.