torsdag 4 december 2008

Bajsnödig

Jag tror att jag tidigare någon gång, har nämnt Toras ovilja till att bajsa. Att hon brukar hålla sig från en dag till en annan, men idag tror jag faktiskt att hon närmat sig något slags rekord. Hon är om jag räknat rätt, inne på dag fyra utan att bajsa. Och idag när jag hämtade henne hos dagmamman Agneta, nämnde hon att hon gått och fjärtat hela dagen. Ja, inte Agneta alltså, utan Tora. Och dessutom uttrycke hon sig inte riktigt så. Agneta tillhör nämligen den något äldre generationen. Inte så pass gammal att hon sa att "Tora gått och släppt väder", nej, jag tror faktiskt att hon rätt och slätt använde ordet "prutta". Ett i sammanhanget tämligen mordent ord tror jag faktiskt. Hur som helst. Tora behövde verkligen bajsa idag (inte skita Minna).

Men det höll inte Tora med om. När jag efter middagen idag föreslog "aktiviteten", satte hon armarna i kors över bröstet och sa bestämt: "Jag behöver INTE bajsa", samtidigt som hon släppte en ljudlig fjärt. Nej, det gjorde hon inte. Men medge att det hade varit kul om han hade gjort det. Och lite stämningsfullt.

"Tora. Jag tror faktiskt att du behöver bajsa. Annars kommer du få ont i magen"
"Jag har INTE ont i magen"
"Nej, men du kommer få det om du inte bajsar"
"Jag vill INTE bajsa"
"Men om du får sitta på pottan framför TV:n och kolla på Skattkammarön då?"
"INTE"
"Och så får du en glass efteråt"
"INT.. Okej då"

Janne som bevittande händelsen, lät meddela att Tora bajsat ungefär en handboll. När jag med händerna måttade för Janne ungefär hur stor en handboll är, nickade han bara bekräftande och sa: "Ja, en handboll".

Maj Gaad, det är mycket bajs det!

8 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

Hur man frivilligt kan hålla sig så länge, det är ju helt ofattbart...

Mikaela sa...

du är verkligen underbar. tänk att bajs kan vara så underhållande att läsa om....

Minna sa...

Det var ju tur att det inte var en basketboll...

SysterYster sa...

Tänk att bajs blir ett sånt naturligt samtalsämne när man får barn. Färg, form, konsistens och inte minst mängden känns lika naturligt att diskutera vid matbordet med nära och kära som global uppvärmning eller rea på hm.

anna sa...

Lägger till dig i min länklista! Hoppas det är ok! :-)

Miss Upsey Daisy sa...

Tur att du skrev glass efteråt och inte glass under tiden ;-D

Millan sa...

h-sara: Nej, det är helt galet. Gud vad proppis hon måste ha känt sig.

mikalea: Bajs, bajs, bajs. Man pratar knappt om annat nuförtiden.

mikaela: Nej, det är sådana man föder fram :)

anna: Helt i sin ordning.

miss UD: Det hade nog funkat det med :)

Millan sa...

syster yster: ÄNTLIGEN kom den första kommentaren. Var väl inte så svårt, eller hur. Och eller hur, jag minns knappt vad man pratade om innan barnen kom och med det allt bajsprat.