söndag 9 november 2008

Saker man aldrig trodde att man skulle säga

Tora har en liten tjorvig mage. Om jag säger så här, hon är inte den som gör det i onödan direkt. Om man är 2,5 år, är det ju inte heller direkt så, att man parkerar sig på toaletten med Aftonbladet som lektyr och sedan sitter där i en halvtimme eller så. Men man kan sitta på pottan framför tecknat på TV:n i vårat sovrum i fyrtiofem minuter. Det går alldeles förträffligt bra. Precis så gjorde Tora häromkvällen.
När hon var klar gick jag in till henne, tog upp pottan med hela "härligheten" och höll den i ena handen och tog sedan Tora i handen med den andra för att gå in till toaletten och tvätta oss. Men Tora ville trilskas, sätta sig på golvet och titta på mer TV. Det ville inte jag. Så jag sa: "Tora. Nu står mamma här med en bajskorv i handen. Det är liksom inte läge att jiddra nu"

6 kommentarer:

Agent586 sa...

StorAgenten pratar om bajskorvar dygnet runt härborta. Till den milda grad att hon blev erbjuden en klubba på ett fik idag av ägaren om hon lovade att sluta säga bajskorv. Good Business kan man säga.

Och ikväll har hon döpt om sig själv til Viktor Korv!

Millan sa...

Hahaha! Vi är inte riktigt inne i kiss o bajs-åldern här ännu. Måste säga att jag tycker att det är en lite charmig fas. Men så är jag rätt barnslig också.

mamma till 4 troll sa...

Ja mycket konstig säger man som förälder utan att riktigt reflektera VAD man egentligen sa... Man går ju liksom i sin bubbla med barnen.. Så när man sedan ska prata i vuxenumgänget så kan man få märkliga blickar... För sånt som man själv bara tycker är nonsens. :)

Millan sa...

mamma till 4troll: Vissa kommentarer är helt klart reserverade för småbarnsföräldar. Typ, "nej, stoppa inte in smörgåsen i DVD:n har jag ju sagt".

Miss Upsey Daisy sa...

*garvar*

Inte läge att var fin i kanten direkt...

Millan sa...

miss UD: Inte direkt. Jag har nog inte pratat så mycket om bajs som jag gjort sedan jag fick barn!