tisdag 4 november 2008

Trasig!

Min mobiltelefon har gått sönder på det mest irriterande sätt, det är glapp i *-knappen. Och det är med hjälp av *-knappen som jag låser upp knapplåset på telefonen. Om jag har tur, låser telefonen upp sig när jag trycker på * för hundrade gången, varvid jag kan läsa sms:et jag nyss fått. Men då uppstår nästa problem. Att skriva sms. Det är nämligen med *-knappen som jag ändrar valet av ord som T9-funktionen föreslår. Alltså, när jag skriver ett sms, är jag tvungen att använda det första ordet som föreslås eller helt enkelt omformulera mig. Man kan säga att jag sänt iväg en del stolpiga sms idag.

Exempelvis skickade Hampa ett sms och frågade om jag var pigg nog att boxas ikväll, trots gårdagens huvudvärk. Jag hade t ä n k t att svara något i stil med: "Yes. Jag är fit for fight igen. Håll i hatten, nu kör vi", men var istället tvungen att sända iväg det något tamare: "Jag är redo".
Och när Mange via sms berättade att han råkat strula till sin telefonbok och egentligen bara undrade om det här numret gick till mig eller Janne?, hade jag l u s t att svara typ: "Haha. Det kan du ju undra ett tag. Om man är så klantig att man raderar adressboken ska man få lida lite för det". Men det gick ju såklart inte att skriva. Istället blev det: "Hej. Det är Millan du talar med". Det känns som att jag har tappat stinget.

Så, mina vänner där ute i sajberspäjs, skicka inga sms till mig innan jag har åtgärdat problemet (läs förmodligen behövt köpa ny telefon), för risken är stor att ni inte får något svar. Men ni får gärna ringa till den, för svara kan jag göra utan problem.

Och till alla andra. Om ni har lite tid att fördriva, hittade jag ett roligt blogginlägg med tillhörande kommentarer som handlar just om hur knasigt roligt det kan bli med just T9-funktionen.

7 kommentarer:

Pernilla sa...

Ha ha ha! det är ju helt underbart med T9. Måste ju bara referera till det här också: http://ppernilla.blogspot.com/2008/03/surr-rvarte.html

Är för övrigt väldigt sugen på att skicka några sms till dig idag bara för att....hi hi

Linda V sa...

Hejsan! Rolig blogg! Hittade hit via Minna. Fina namn på dina barn, ifall vi skulle fått två tjejer var Signe och Tora de namn jag ville att de skulle heta!

Susanne sa...

Hur roligt som helst. Du skriver så himla bra! Heja Dig!

Anna sa...

I LOVE your blogg!!! Hittade nyligen hit och du har verligen snabbt klättrat upp på min topplista! Det jobbiga är när man sitter på jobbet och försöker dölja skattanfallen...Keep it up! :-D

Millan sa...

pp: T9 är grejen!

linda v: Hej på dig. Kul att du hittade hit.

susanne: Tackelitack!

anna: Åh vad kul att höra att jag kan göra någon lite glad. Det är det som är meningen :)

hampa sa...

Och jag som trodde du svarade i sann scoutanda..

Millan sa...

hampa: Man skulle lätt kunna tro det. Jag är ju så scoutig i övrigt, tycker jag.