fredag 26 december 2008

Sista racet.

För nästan precis ett år sedan, tog jag mig i kragen och gick med i viktväktarna för att gå ned alla femton extrakilon jag dragit på mig under två täta graviditeter. Första målet då, var att gå ned 12 kg till 73 kg som var inskrivningsvikten på MVC när jag blev gravid med Tora.

Det gick världsabra och målet var nått redan i april. Jag var så nöjd med mig själv att jag liksom nöjde mig så. Men nu under hösten har ett par kilon smygit sig på igen, så nu tänkte att jag det var dags att köra det sista racet. Jag vägde in mig i morse på 76 kg och målet är att gå ned till 70 pannor. Det låter jämnt och bra. Jag tänkte att jag kör en Hedgehog-Sara och redovisar vikt varje fredag i en gadget här till vänster. Det blir ju lite svårare att fuska då. Undrar om jag också ska unna mig en väska när jag är klar? Ja, banne mig. Det ska jag.

Fast fasiken vad trist det är att räkna point alltså. I alla fall nu när jag dessutom hade tänkt sluta amma. TRETTIO PROCENT mindre får jag äta nu i jämförelse med förra gången det begav sig. Nu till frukost kunde jag konstatera att Signe-liten och jag åt ungefär lika många points. Suck!

Någon som vill hänga på?

13 kommentarer:

Bodil sa...

Jag kör från tolvslaget på nyårsafton! Ser fram emot ett nytt liv med omelett, lördagsgodis och vatten till maten. :)

Anonym sa...

heja heja!! Det är inte ens lockande att fuska när man berättar i bloggen - bästa metoden ever för mig iallafall :)

Minna sa...

Jag borde.

Miss Upsey Daisy sa...

Jag har fem kilo som borde förvinna. Då har jag redan gått ner fem kilo sedan mitten av november men gissar att de sista kommer vara lite svårare. Målet är att väga 68 kilo ... bara för att jag vill under 70 det var så länge sedan... Jag kan hänga på men visar inte i min egen blogg men kan lägga ett inlägg hos dig varje fredag om du vill?

Anonym sa...

jag borde också verkligen! de där sista 5 sex 7 kilona..... men jag är alldeles för laaat för att viktväkta. däremot hakar jag på med motion! minst 2 ggr i veckan ska jag gå 'rundan'! jag kom i gång så bra i höstas... vad hände sen??

Millan sa...

medea: Nu kör vi!

h-sara: Och du är Superduktig!! Om du kan vara så bra så kan jag i alla fall försöka.

minna: Inte borde du det!

miss UD: Gör gärna det. Sån kan jag hissa eller dissa dig :)
Egentligen skulle jag också vilja krypa under 70-strecket. Men jag har inte vägt under 70 sedan jag var drygt 20 så det kan bli svårt. Får se om jag orkar. Beror på hur lätt eller svårt detta kommer gå.

mikalea: Häng gärna på, på vilket sätt du vill :)

Miss Upsey Daisy sa...

Jag vill mest krypa under 70strecket för sakens skull. Det skulle nog räcka med att gå ner till 70 men de två sista till 68 är mest fåfänga. Min grej kommer vara fredagsvin och lördagsgodis men att vara noga under alla andra dagar. Jag ska springa GBGvarvet så träna blir det ju per automatik.
Jag kommer inte heller ihåg när jag vägde under 70 senast..jag kommer ihåg 71-72 ... Jag ska ta och väga mig imorgon med.. fast nu har jag ju tappat lite med kräkskjukan förvisso...

Karin sa...

Jag hakar på, de där sista 5 kg verkar sitta som berget. Fast vad gäller när man ammar, ska man äta fler points då? Får man ens "banta"? Jag kanske ska nöja mig med att lägga om kosthållningen en del (stopp på kakor, godis och choklad) och börja motionera...

Anonym sa...

Jag tänker oxå köra igång! Fast jag vet inte om det blir vv eller gi eller ngt mittemellan. Vågar nog inte släppa siffrorna på bloggen dock. Är för osäker för det.

Anonym sa...

Jag hänger på! Men jag har typ 30 att gå ner. :-)

Millan sa...

miss UD: Här kommer lördagsgott vara bannlyst till dess vågen står på 70 kg. Men inget kan få mig att stå över vinet på fredagar (och lördagar). INGET. Utan vin försmäktar vi på denna ö.

karin: När man ammar säger de att man inte ska gå ner i vikt för fort, men om man går ned i vikt i måttlig takt och äter allsidigt (inkluderar tyvärr inte smågodis) är det ingen fara. Viktväktarna har ett viktminskningsprogram för den som ammar som ser till att man får i sig allt nödvändigt och får i sig tillräckligt med energi. Jag följde det programmet i våras och gick ned cirka 0,5 kg i veckan. Och det var inte alls jobbigt när man väl hade bestämt sig.

anna: Du kan hänga på lite i det dolda :)

anonym: Nu kör vi! Heja oss!

Polly sa...

Ähum. Jag har köpt en roddmaskin! Say no more.
mvh
F. Etto

Millan sa...

pollY: Vilken julklapp!