söndag 12 oktober 2008

Det är inte alla som visat nassarna på Willys

HERREGUD! Gick det verkligen en hel dag igår utan att jag gjorde ett endaste blogginlägg. Nu känner jag mig ju tvungen att sitta här på morgonkvisten och tvångsblogga lite om lördagens bravader. Dagen som förmodligen kommer gå till historien som den mest effektiva någonsin, ja i alla fall för en småbarnsfamilj räknat. Den förmodligen-mest-effektiva-dagen-någonsin, sammanfattas bäst i punktform. Effektivt och lättförståeligt.

  • Morfar kommer och hämtar Tora för en mysig morfar-Tora-dag, vilket betyder åka tunnelbana, mata fåglar och äta korv och makaroner. Toras tre bästa grejjer. De hinner knappt stänga ytterdörren bakom sig, förrän resterande delen av familjen kastar sig in i bilen.

  • Sladdar in på Fredells parkering, bara för att tjugo minuter senare kliva ut genom dörrarna till byggvaruhuset med fondtapeter till köket.

  • Bränner vidare till Willys för storhandling. Signe känner sig lite förorättad för att inte ha fått vara med och bestämma upplägget för dagen. Det här INTE hennes föreställning om den perfekta lördagen. Jag tröstammar henne lite, sittandes på en lastpall vid drickabackarna. Allt är förlåtet för en stund.

  • På väg ut från parkeringsfickan i parkeringsgaraget, backar Janne inte helt olikt en blind höna rakt in i sidan på en förbipasserande bil. Ni som känner Janne, förstår varför jag var t v u n g e n att lägga till den här punkten. Påminn honom dessutom gärna om denna händelse.

  • Hem igen för en snabblunch och låta Signe sova en stund. Tora kommer hem igen med morfar i släptåg.

  • Hela familjen susar iväg till IKEA. Morfar får inte följa med, eftersom han bara hade sinkat oss*. Tänk typ "Vi hade i alla fall tur med vädret". På IKEA köper vi bla ny madrass till Toras säng. Tora mutas hela varuhusbesöket med löfte om kanelbulle i cafeterian. När vi kommer till fiket väljer Tora istället morotskaka. Först när hon mumsat i sig den börjar hon tjata om bulle.

  • Hemma igen klockan halv åtta. Välling och läggdags. För barnen alltså.
  • På natten kissar Tora ner hela madrassen. Den gamla utan kisskydd. Vi hann aldrig byta. Perfect ending på en rätt maxad lördag.

Och nu.. söndag!

*Nej, det hade han inte, men det lät roligare så här.

8 kommentarer:

yllet sa...

Tora är extremt smart!! Det där att käka upp något helt annat för att sedan kräva den utlovade mutan!!

If försäkringsbolag sa...

"Påminn honom dessutom gärna om denna händelse. "

Såklart.

Miss Upsey Daisy sa...

Hm. Förra gången sade du att Tora nästan sade " I see dead people..." men det gjorde hon inte ändå...

Men tänk vad trevligt om hela ens familj var som en film. Typ. :D

Anonym sa...

Hahahahahaha. Janne äger! :-)

//fd Arbetskamrat

Millan sa...

yllet: Eller hur. Inte utan att jag blev lite stolt. Men inte så stolt att hon faktiskt fick bulle, också.

if: Bra där!

miss UD: Jag känner tyvärr att min familjefilm hade varit lite åt fars-hållet.

Arbetskamraten: Och inte kan han köra bil heller. Karlsloken.

Minna sa...

Sing-a-long with GOD on tuesday?

sissabo sa...

Fniss, vilken härlig lördag ni hade =o)
Hälsn Jessica i Sissabo

Millan sa...

minna: Ja det skulle vara kul. Jag kan tänka mig andra påhitt också. Har planer onsdag och fredag denna vecka, men i övrigt ingenting.

sissabo: Fick en massa måsten uträttat. Sånt är alltid skönt. Efteråt.