fredag 3 oktober 2008

Rosa

Jag är en sådan där mamma som praktiskt taget aldrig köper rosa kläder till mina tjejer. Kanske för att jag själv inte är speciellt tjejtjejig av mig, och inte vill att mina döttrar ska bli det heller. Men nu vet jag att jag är fördomsfull. För visst kan man ha rosa volanger och glitter i håret och ändå ha skinn på näsan. Hey, kolla på Grynet.

Men i alla fall. Rosa är inte den vanligaste färgen i Tora och Signes garderober. Det var nog därför jag tittade lite frågande på expediten på apoteket, när hon tidigare idag kikade ner i syskonvagnen och sa: "Och två små rosa smällkarameller har du med dig ser jag".

Jag tittade ner i vagnen jag med, och såg till min förskräckelse att hon hade ju alldeles rätt! Det blir nog inte så mycket mer rosa än så där. Notera dock gärna att den högra smällkaramellen har ett par grå manchesterbyxor på sig idag*, och hur porträttlik den vänstra är Urcellen Ellen, om ni minns?!

Ja. Smörgåsrånen är en muta för att de skulle sitta still medan jag tog kortet.

Urcellen Ellen

Några andra andra (förutom tanterna** på apoteket) som fick njuta av Signes rosa fleeze idag, var Minna och Jack, Hanna och Frank samt Karin och Ella, när vi, som Minna uttryckte det, polerade hennes vardagsrumsgolv med dreggel. Tack för idag!
-
*wohoo, 1-0 till mamma!
**har ni någonsin sett en manlig expedit på apoteket? Jag bara undrar...

6 kommentarer:

yllet sa...

Ja!! ELler manlig och manlig.. Det är iaf ingen kvinna. Men så värst macho var han inte! Och sen har jag sett en jättegammal farbror, men han kanske handlade.. Höhö. Nej seriöst så var han nog nån sorts chef.

hedgehog-sara sa...

Ja!! Äntligen någon som minns Urcellen Ellen - jag kan fortfarande nynna delar av signaturlåten :)

Millan sa...

yllet: Om han hade snopp räknas han.

h-sara: Jag älskade Urcellen Ellen. Men när jag googlade henne inför det här blogginlägget, såg jag att programmet sändes i SVT 1979. Då jag var bara tre år. Antingen satte programmet väldigt djupa spår eller så såg jag en repris.

hedgehog-sara sa...

Jag var tio då, så det kan ju stämma, men repris måste det ju gått i, för video fanns ju inte då. Hupp, vad gammalt det där lät :)

Karin sa...

Jag kom faktiskt inte ihåg urcellen Ellen men nu när jag kollat på det så kan jag väl hålla med om att det finns vissa likheter! ;-) Hon hade iaf en väldigt skön stil när hon försökte krypa runt i overallen, kan inte ha varit helt lätt.

Millan sa...

h-sara: Vi skaffade inte video förrän jättesent. Fick hyra en sådan där moviebox... Those were the days.

karin: Om man inte minns Urcellen Ellen har man bott utomlands för länge.