onsdag 29 oktober 2008

Halloween


Idag är det Halloweenparty hos Toras dagmamma Agneta. Då ska man ha med sig utklädningskläder och ett glatt humör när man kommer på morgonen. Eftersom Tora har en liten svartvit-randig kjol och en matchande tröja, tänkte jag göra det lätt för mig och bara köpa en ögonlapp, så att hon kunde klä ut sig till en liten pirat.

Eller köpa och köpa, först frågade jag faktiskt min bror när han var här och käkade middag i förrgår kväll, om han händelsevis hade en pirat-outfit hemma och om Tora i så fåll kunde få låna ögonlappen. Min bror bara tittade på mig som om jag var dum i huvudet och sa: "Och varför skulle jag ha det?".
Nä, varför skulle han ha det? Det blev till att traska till ICA Bea dagen efter. På ICA Bea har de allt. ALLT. Jag svär. Och det de inte har, är inte värt att ha. Således kunde jag nöjd gå hemåt med en ögonlapp samt ett tillhörande litet svärd och en krok (en som som pirater har i stället för hand ni vet). Man fick nämligen allt i ett litet kit för 29 spänn. Är inte det snuskigt billigt? Återigen. ICA Bea.

Glädjen över fyndet varade dock inte särskilt länge, eftersom jag redan i morse började ångra mitt val av outfit. Tora, iklädd sin lilla piratdress med ögonlappen på, började vifta vilt med svärdet i hallen och det tog inte lång stund innan hon fastnade med kroken i skohyllan med ett: "Mamma hjälp. Jag sitter fast". Fast världens sötaste lilla pirat tycker jag allt att hon var. Och när jag, innan jag lämnade henne, förmanande sa: "Om Agneta säger att du måste lägga svärdet på hatthyllan ett tag, då måste du göra det", så nickade hon så lillgammalt hon bara kunde.

Hoppas hon kommer hem med mycket godis!

19 kommentarer:

Jo sa...

urgullig!
Jag saknar BEA! jag tror att ICA AB inte vet om att de har en källare. På översta våningen kör de ICAs koncept och är så duktiga så men i källaren, där gör de som de vill. Anarki!

Anonym sa...

Jag läser jämt din blogg pch skrattar högt, men det här inlägget fick mig att le. Din dotter är så söt, och jag längtar tills min egen är så stor att hon börjar prata _ordentligt_.

Hälsn Helena

Jenny sa...

Hon är ju så söt att man kan äta upp henne! Det kanske du får göra eftersom hon verka ha glömt godispåsen?!?

medea sa...

Åh, sötaste lilla piraten idag!

hedgehog-sara sa...

GUDIBRALLAN - det var den sötaste pirat jag nånsin sett, och då har jag sett Johnny Depp :)

Millan sa...

jo: Visst är det härligt.

Helena: Tack! Ja ibland är hon så söt som socker.

Jenny: Jag kanske kan slicka lite på henne. För man har ju fått lära sig att man inte både kan äta upp kakan och ha den kvar.

medea: Visst är hon!

h-sara: Johnny Depp! Mmmm....

Minna sa...

Vilken bild, underbar!

Ja men kom förbi mig efter dagmamman på fredag!

yllet sa...

Ohhh vilken sötis!! :D Hoppas hon hade riktigt skoj?!

hampa sa...

Shit va söt hon är!
Jag älskar tuffa småtjejer.Hoppas hon vevade lite med svärdet innan hon fick lägga undan det :D

hampa sa...

Träningsvärk? Det känns lite i mina axlar..

Anonym sa...

Fast... det finns en bild som visar på en annan Tora. En alien-Tora. Jag skrattade tills jag trillade av stolen. Nästan. Jag visade sambon bilden, och sen dess läser han också din blogg - han kan inte låta bli. :-)


Så. Nu vet du iaf att du har en Helena (med dottern Saga) som läser ivrigt. Tack för en underhållande blogg!


/Helena

Millan sa...

minna: I´ll be there!

yllet: Det vrekade som det. Men inatt har hon faktiskt drömt mardrömmar hela natten så hon kanske var lite rädd för alla häxor och troll på kalaset ändå :(

hampa: I axlarna!! Shit. jag har ont i hela kroppen. Mest i ryggen i och för sig och på konstiga ställen jag aldrig har haft träningsvärk på förut. I vristerna!!

helena: Ja den där alien-bilden alltså. Den är helt sjukt äcklig. Vet inte hur vi lyckades med den.

Anonym sa...

Hejsan! Hittede din blogg av en händelse och blev kvar här. Du skriver helt underbart! Skrattade högt för mig själv då jag läste om hur du fastnat i postorderklänningen =) Det har hänt mig 2 ggr, den senast i ett provrum i en butik!! Då ropade jag INTE på hjälp! Var dock livrädd att knaket från sömmarna skulle höras ut då jag ålade mig ur korvskinnet... Sträckte mig dessutom i ena axeln på kuppen...

Millan sa...

anonym: Hej och välkommen hit! Hahaha! När det händer i butik är det som värst. Men att man aldrig lär sig att man inte ska prova för små kläder... Märklisch!

Anonym sa...

Eller hur!!? Men himla konstigt att de små är så otroooligt lätta att få på, men sen, stopp!

fru A sa...

åh, jösses, vilken sötnos!

Millan sa...

fru a: Jo, men hon är allt lite söt ibland!

Susanne sa...

Det var den sötaste piraten jag har sett! Ever! Depp kan slänga sig i sjön!

Millan sa...

susanne: Depp är liksom söt... ...på ett annat sätt!