tisdag 30 september 2008

Klädkris

Man kan säga att vi hade en liten dispyt här hemma i morse. Jag tyckte att det vore kul om Tora hade på sig de nya gråa manchesterbyxorna jag köpte till henne på H&M igår, medan Tora tyckte att det vore alldeles förträffligt att gå till dagmamman i pyjamas.

Nu är jag inte en sådan där mamma som prompt måste bestämma vad mina barn ska ha på sig för kläder när vi ger oss iväg på morgonen, men ungefär vid pyjamas, där drar jag gränsen.

Efter en hel del skrik, tårar och tandagnissel kom vi fram till en kompromiss. Tora fick ha på sig pyjamasen, fast under sina vanliga kläder. De "vanliga kläderna" inkluderar inte de nya, fina, gråa manchesterbyxorna från H&M. De ligger oanvända kvar i garderoben. Någonstans där drog nämligen Tora gränsen.

2 kommentarer:

Agent586 sa...

StorAgenten vägrade sin nya fina hoodietröja i morse till förmån till den gamla otvättade smutsiga. Trash is the new black hälsar hon.

Millan sa...

agenten: Det finns ju den där barnmodebloggen på mama.se där mamman fotar sitt barn i nya snajdiga outfits varje dag. Hur lyckas hon med det? Om det var jag som hade den bloggen, hade jag varit tvungen att ge Tora valium till frukost.