fredag 2 maj 2008

Tora-solsken

Tora var på ett underbart humör i morse. Det är bara att njuta. Sista tiden har hon nämligen haft ett fruktansvärt morgonhumör. Allt man gör är bara fel, fel, fel. Men som sagt, i morse var hon ett litet solsken. Och dessutom verkar mamma ha stigit lite i graderna.

Redan tidigt på morgonkvisten fick jag det första ömhetsbeviset. Jag stod på knä och höll på att byta kläder på Signe som låg på golvet. Eftersom man alltid är tvungen att prioritera sig själv sist, hade jag inte hunnit klä på mig själv utan hade bara underkläderna på mig. Tora ställer sig bakom mig och börjar nypa mig lite i fläskvecken på sidan av ryggen. Jag tycker ju att det där var ju högst fräckt och dessutom kittlar det ju lite. "Men Tora vad gör du?", utbrister jag. Tora svarar något som låter som "Ta sass" och fortsätter nypa mig. Ta sats! Ska hon hoppa upp på min rygg nu?! "Va sa du?", frågar jag, jag måste ha hört fel. "Masass", upprepar Tora. Massage! Min underbara dotter ger mig ryggmassage på morgonen.

Efter detta äter vi frukost utan några större utbrott av trotskaraktär. Medan jag plockar av köksbordet kommer Tora och rycker lite i mina byxben. "Mamma, kramas", ber hon. Jag lyfter upp henne och ger henne en stor kram. Medan hon sitter så i min famn, lägger hon sina frukostkladdiga små händer runt min ansikte och smeker dem över mina kinder. Hon tittar ömsint på mig och säger vänt "Berätta, vad har du gjort i dag". Ibland vill man ju bara gråta lite av glädje.

1 kommentar:

Jenny sa...

Å jösses, massage, det ser jag verkligen framemot! Folke kan nu ha huvudet upplyft i lite längre stunder, då kan det inte dröja länge innan han kan lokalisera och knåda ut min ömma punkter i nacken. Jag ska anmäla honom till en kurs på Axelssons till hösten.