tisdag 1 april 2008

Leka på mage


På BVC får man lära sig att bebisar ska sova på rygg och leka på mage. Efter att ha fått lite bassning av barnläkaren på Signes två månaders kontroll för att hon var lite svag i nacken ("tränar ni magläge?"), försöker vi nu leka på mage en stund varje dag.
När vi lägger Signe på mage kämpar hon förtvivlat i ca 30 sekunder med att hålla uppe det tunga huvudet, för att sedan låta panna och näsa falla tungt ned i golvet. Sen börjar hon grina till dess man vänder henne tillbaka till rygg. Jag tror inte Signe tycker det är så kul att "leka" på mage.
Men på rygg ligger hon gärna. Helst av allt utan både byxor och blöja. Då sprattlar hon förnöjt med benen och kan ligga länge och småprata med allt och alla som passerar förbi. Vi får hoppas att det är ett beteende som försvinner. Några tecken på att rulla runt visar hon dock inte. Istället försöker hon sätta sig upp. Det blir som små mini-situps. Jag försöker säga till henne att det inte är någon idé. Inte ens mamma kan sätta sig upp det sättet. Hon lyssnar inte på mig. Hon heller.

Inga kommentarer: