torsdag 10 april 2008

Ännu ett bebisbesök


För ett par månader sedan trodde Tora att alla kvinnor hade en bebis i magen. Inte så konstigt eftersom så gott som alla våra kvinnliga bekanta var på smällen. ”Bebis”, brukade hon säga och peka på någon tjejs mage. Detta skulle ju med lätthet kunnat leda till ett antal rätt pinsamma situationer, men vi klarade oss konstigt nog från det. Nu har i alla fall alla dessa gravida kvinnor börjat ploppa ut sina barn till höger och vänster. En trevlig effekt av det är att Signe och jag åker på bebisbesök var och varannan dag nu för tiden.
Idag var det Jenny och lilla Elin som fick besök av oss. Vi tog en lång skön promenad och åt därefter en god lunch. Medan båda barnen var vakna samtidigt passade vi på att ta ett kort på tjejerna. På kortet är de båda små solsken, men sekunden efter kortet togs blev Signe plötsligt hysteriskt rädd för något Elin gjorde. Lite oklart vad. Jag har svårt att tänka mig något mindre skrämmande än lilla Elin.

Dagens skönaste kommentar stod Tora för. Efter "morgonbajset" torkade jag Tora i rumpan. "Nu tar mamma bort bajset", sa jag och slängde våtservetten i sophinken. Tora vinkade till sophinken och sa: "Hej då bajset" :-)

Jag däremot stod för dagens oskönaste kommentar. När vi kom hem från dagmamman stensov Signe i barnvagnen. Eftersom det är lättare att passa ett barn än två samtidigt som man hackar lök, tyckte jag att det var en bra idé att ta med Tora in och laga middag medan Signe sov kvar ute. Tora ville dock leka lite till. "Tora vi måste gå in nu", försökte jag. "Du vet, pappa kommer hem snart och då ska maten vara klar". I said what? Vad är det för förlegad kvinnosyn jag förmedlar till mina döttrar? Det är tur att Janne är en sådan mjukis-kille.

3 kommentarer:

Bonus Pater Familia sa...

börjar äntligen bli struktur i den här familjen....!

Jenny sa...

Långt mörkt hår verkar vara inne 2008! En till sötnos!

Jo, jo, men Janne har väl inte tagit dina skor ännu? Det finns ett talesätt "keep your woman pregnant and barefoot"

Jo sa...

Kalle säger: "Hej då snoppen" varje gång han får på en blöja eller kalsong.
Jag hoppas han slutar med det innan han blir vuxen...