onsdag 24 september 2008

Förhoppningsvis smittad

Vill ni höra något tråkigt? Inte tråkigt som i sorgligt-tråkigt, utan mer tråkigt som i kan-någon-snälla-ge-mig-ett-liv-tråkigt.

Igår kväll fick vi reda på att Alfons, Jannes gudson, var hemma sjuk med vattkoppor. Efter en snabb överläggning mellan mig och Janne, konstaterades att:

1) inget av våra barn har haft vattkoppor*
2) vi har inget skoj inplanerat under hela hösten**

Alltså, nu skulle det passa bra med lite vattkoppsvirus. Jag kastade mig på telefonen och ringde hem till Alfons. Jodå, vi var så välkomna. Så imorse packade jag, Tora och Signe in oss i bilen och for till andra sidan stan för att frottera oss (bokstavligen) med sjuklingen. Tack så hemskt mycket Lena för att du var så snäll och bjöd på både lunch och virus.

Men alltså! Fatta tråkigt liv man har, om man konstaterar att man lika gärna vara sjuk.

*okej, just detta kanske inte krävde någon större överläggning
**japp, ni läste rätt. Inget skoj på HELA hösten, förutom ett litet dop. Och så spa-helgen förstås, men jag har gudskelov redan haft vattkoppor.

5 kommentarer:

Minna sa...

jaha... då kan jag stryka "höra av mig för ev. fika med Millan" på nästa veckas to-dolista...

Jo sa...

Jag har också varit i vattenkopps-langnings branschen. Det är ju perfekt att ha det när man ändå är föräldraledig. Viruset borde säljas på blocket! Då kunde man planera bättre. Annars kan man ge sig fasen på att det kommer just när man packar väskan för en vecka på Mallis.

Millan sa...

jo: Hmm, man kanske skulle börja ta betalt för hembesök. Lägga ut på Blocket typ "kom och fika och få vattkoppor 100:-"

minna: Du ska inte slå till då. Få det överstökat. Som sagt, endast 100:-

yllet sa...

jaa.. en hundring kan det nog vara värt? fast jag vet inte..? det låter ju jobbigt med sjuka barn också. och fatta vad länge ni kommer vara sjuka?? med 2 barn. och just ja. T har ju inte haft det här så vi ska undvika det tycker läkarna.. annars hade jag gärna kommit och fikat och köpt baciller och sett vad jag kom hem med för erfarenheter!! (med tanke på Minnas vagn, makaroner och förkylning! :))

Millan sa...

yllet: Oj, hur ska ni lyckas att undvika vattkoppor? Stackars T. Man blir jättedålig av vattkoppor som vuxen om det vill sig illa. Du får komma hit med barnen och bo här ett par månader. Dit liv kommer aldrig bli sig likt.