måndag 15 september 2008

Nya och gamla vänner

Det här är Javlig, Toras kåldocka. Jag frågade Tora härom dagen vad hennes docka hette. "Javlig", svarade hon då. Javlig, tänkte jag för mig själv, vad är det för jädra namn? "Vad sa du att dockan hette?, försökte jag igen. "Han heter Javlig", upprepade Tora bestämt.
Okej, okej. Javlig it is. Och transa verkar han vara också. Fast det borde jag kunnat lista ut själv. De där guldlockarna ser ju långt ifrån äkta ut. Dessutom vet jag att kåldockans r i k t i g a namn är "Amalia Patricia", för det har jag minsann sett på hennes födelsebevis, så Tora kan väl få kalla h o n o m för Javlig om hon prompt vill.

Förresten ska nog inte jag säga så mycket. När jag var liten hade jag två låtsaskompisar som följde med mig var jag än gick. De hette "Lockalicka" och "Klister". Inte några Svenne Banan-namn det heller direkt. En dag var dock mina låtstasvänner som bortblåsta. Min mamma frågade mig var Lockalicka och Klister tagit vägen. "De har blivit överkörda av en buss", svarade jag, sådär lite i förbifarten. "Jaha, oj då, kära nån", mumlade min mamma till svar och försvann ut i köket för att dubbelkolla att köksknivar och tändstickor var utom räckhåll.

"De har blivit överkörda av en buss"

6 kommentarer:

Minna sa...

Själv hängde jag med Lasse Larsson...

Millan sa...

minna: Det däremot, är ett Svennebanan-namn!

Akan-Kakan sa...

Haha, jag tyckte det stod "Jävlig" först.

Hos oss är det Kossan-Visa (som först hette Kossan-Janne), Dockan-Dockan, Tula-Hem och den rosa ponnyn Frank. Jag måste nog skriva ett inlägg om Frank nån dag.

Millan sa...

Jo men Frank har jag läst om. Är det inte han som pruttar i bilen?

Akan-Kakan sa...

Just han är det. Men han förtjänar kanske en ordentlig presentation, tror jag.

Millan sa...

Ser fram emot det!