onsdag 3 september 2008

TypisktHär ägnar man nästan en hel dag till att surfa runt efter de perfekta bootsen. Och så när man äntligen hittar dem, verkar det vara något fel på nätbutik-sajten. Ringer kundservice.


Jag: "Hej, jag är lite intresserad av de där Dr Martens modell Triumph 1914 som ni har. I svart. Men jag undrar om det kan vara något galet med sajten?"
Trevliga tjejen: "Hur då menar du?"
Jag: "Jo, man verkar inte kunna välja storlek. Det enda som som dyker upp som alternativ är storlek 36."
Trevliga tjejen: "Oj då, vänta ska jag kolla."


****


Trevliga tjejen: "Du, nu ser jag. Den modellen har utgått ur det svenska sortimentet. Vi säljer de sista vi har nu. Finns tyvärr bara i storlek 36."
Jag: (stum förtvivlad tystnad)
Trevliga tjejen: "Men de finns i beige."


Beige! De är ju för f-n ... beige! Jag vill ha ett par svarta. VILL HA ETT PAR SVARTA! ( Oj, nu lät jag som Tora.) Kollade upp vad det skulle kosta att köpa och skicka hem ett par från Amerikat. 208.52 dollar. Det blir ett par dyra boots det.
Om man verkligen vill, och då menar jag VERKLIGEN. Tror ni man kan klämma ner storlek 40-fötter i ett par 36:or då? Precis som Askungens styvsystrar, är jag beredd att offra ett par tår eller en häl. För övrigt har jag funderat på det där med hälen ända sedan jag var liten. Jag menar, skor är ju oftast för små på längden (eller på bredden för den delen), inte på höjden. Hur kan det då hjälpa att karva bort hälen?


P.S. Jag är väl medveten om att detta mer och mer börjar likna någon konstig slags modeblogg. Det är inte meningen. Nästa inlägg kommer vara på kiss o bajs-temat. Lovar. D.S

6 kommentarer:

hampa sa...

Du skriver fantastsikt roligt. Jag skrattar ihjäl mig nu..Eller nästan ialf.

yllet sa...

jag tror det går. absolut. jag vet att nån av tårna är jätteviktig för balansen. tror det är lilltån och den tar ju inte så lång plats ändå! det är ju kalas! offra stortån och kanske.. pektån.. så blir det noh bra! och kanske lite på sidorna. litelite grann. du vet vad de säger; vill man vara fin får man lida pin!

beiga?? iddi. det lär hon ju fatta att man inte vill ha? När det finns svarta??

Minna sa...

Det är bara att klämma ner. Det hade jag gjort. Man går så fint i för små skor. Man ser så himla chic ut.

Millan sa...

hampa: Tackelitack!

yllet: Eller hur! Beige liksom

minna: Man går liksom lite bajsnödigt.

Jenny sa...

Nu har supergnälliga och supersnoriga Folke äntligen somnat, så jag kan ägna mig åt lite bloggläseri.

Uj,uj. tänk att självaste Dr Martens kom på modet igen. De där var ju supercoola! Jag måste upp på vinden och leta för jag tror faktiskt att jag har sparat mina gröna kängor för eftervärlden. Inte som min mor som har sparat alla sina högklackade skor sedan 70-talet, men just de kändes som ett signum för min ungdom. Det vore ju för bra för att vara sant. Tror du jag kan börja använda min Dr M klocka igen? Jag var visst lite fanatisk. Härliga tider stundar, härliga tider.

Millan sa...

Har du en Dr Marten-klocka?! Det vill jag också ha. Om jag nu ändå ska frakta hem de där bootsen över Atlanten, ska jag banne mig ha en klocka också.