torsdag 25 september 2008

Lite kiss har ingen dött av

Ibland händer det att vi badar ihop hela familjen här hemma. Jepp. Hela familjen. Vi har nämligen lyxen att ha ett jättestort badkar där vi, än så länge, får plats alla fyra. Det var faktiskt bara ett par dagar sedan som vi badade sist.

Vi hade precis klämt ner oss allihop i det varma sköna vattnet, när jag såg hur Tora liksom hukade sig lite. Åhh nej, hann jag tänka innan det kom: "Titta mamma, jag kissar". "Men Tora inte ska du...", började jag men avslutade aldrig meningen. För vad skulle jag göra liksom. Tvinga upp alla ur badkaret, släppa ut allt vatten och fylla på nytt, vilket skulle ta minst en halvtimme och ändå vara piss(!!)ljummet. Vår varmvattenberedare må vara stor, men inte HUR stor som helst. Nej, istället upprepade jag för mig själv som ett mantra: lite kiss i badvattnet har ingen dött av, lite kiss i badvattnet har ingen dött av. Säkert har jag badat i kiss t u s e n gånger. Jag har bara inte vetat om det. Så, om ni är ute på stan och känner en liten svag doft av kiss. Det kan vara jag som står bakom dig.

Efter badet blev det hur som helst nagelklippning och öronpetning. Både Tora och Signe (och jag med för den delen) älskar när man petar öronen på dom. De sitter blixtstilla och bara njuter. Och varje gång tänker jag på det som en killkompis till mig sa för rätt länge sedan nu (ni som inte gillar fräckisar kan sluta läsa här).

Jag: "Har du funderat på vem det är skönast för när man.. du vet.. gör det? Killen eller tjejen?"
Han: "Men det är ju ganska självklart"
Jag:"Jasså?"
Han:"Tänk på när man petar öronen. Vem tror du det är skönast för, topzen eller örat?"

Inga kommentarer: