lördag 6 september 2008

En hjälpande hand (i dubbel bemärkelse)

I den här familjen har man ibland så gott som alltid*, sällskap med sig in på toaletten. Det är inte helt oangenämt. Man kan konversera lite om vardagliga ting och Tora är faktiskt rätt hjälpsam.
"Här får du papper", brukar hon säga och räcka över en minimal pappersremsa.
"Tack Tora, men mamma vill nog ha lite mer papper än så".
Tora strimlar av en liten remsa till: "Här".
"Tack så mycket. Lite till". Tora river av en om möjligt ännu mindre remsa. Och så ännu en.
Det brukar sluta med att man sitter där med en liten hög av konfetti i handen att torka sig med. Nåja. Bättre än inget.

*Här skulle jag vilja lära mig hur man skriver "ibland" genomstruket. Som om man börjat skriva ibland, men sen ångrat sig och skrivit "så gott som alltid" istället. Ni hajjar. Ni har sett det förut. Hur gör man det? Jag har testat att skriva i ett word-dokument och sen koppy-päjstat! Funkar inte. Hilfe! Någon?

UPDATE: Så har man skrivit sitt livs första html-kod dårå. Det gick ju fina fisken. Man kanske skulle sadla om. Bli en sån där ... vahettere... datatekn... datakons... en som jobbar med data. Tack Yllet och Polly för hjälp.

5 kommentarer:

yllet sa...

jag har inte hitta något bättre sätt än att gå in i htmlkoden för inlägget och skriva < strike> före ordet och < /strike> (fast utan mellanslag) efter. men drt nåste vara lättare än så.. väl?

polly sa...

Jag kör också på strike-koden. Jag vet inget annat sätt.

Det är förövrigt en konst man inte ska förakta att torka sig med en handfull konfetti utan att bli kladdig om handen. En gren för småbarnsmamme-os.

Millan sa...

Yllet och polly: Tack! Och polly, jag skulle vinna, LÄTT!

Jo sa...

Jag har har legat i hårdträning för småbarnsmamme-os sen 2000. Min bästa gren är "påklädning av vintermundering, inkl. galonisar och fingervantar, på motsträvig treåring"
När kommer det där os:et egentligen?? Jag kan inte toppa formen så länge till.

Millan sa...

jo: Du har sådant försprång att jag tror du skulle vina otränad faktiskt.