tisdag 4 november 2008

Amningsvånda

Varje natt sedan Tora föddes, har jag sovit iklädd trosor och samma vita, bygellösa, amnings-BH från Twilfit. Redan förra våren, var den noppig, full av revor och grådaskig till färgen snarare än vit. Very sexy. Very sexy indeed. När jag tänker efter, är det egentligen väldigt konstigt att det blev fler än ett barn. Speciellt eftersom jag dessutom sover med en sådan där ögonbindel. En påskgul historia som det står Pluna Airlines på. Tänk att jag fortfarande är gift alltså. Det är ju ett under. Janne måste älska mig något o e r h ö r t.

Nåja. Hur som. Amnings-BH:n är grymt skön. Och praktisk också. Mitt i natten är det bara till att hala fram nassarna, utan att behöva dra upp en massa tröjor och hålla på. När det är dags för amning alltså. Ingenting annat.

Men vissa nätter, ja som i natt till exempel, när det kändes som att jag ammade konstant mellan 01.00-07.00, då är det inte alltid man orkar stoppa tillbaka tutten i BH:n efter avslutad amning, utan den får liksom hänga ute till nästa gång det är dags. Så i morse när Tora kom in till mig och Signe i dubbelsängen, låg jag med båda behagen hängandes utanför BH:n. Som sagt, inte vidare sexigt, men Tora måste ha tyckt att det var rent osmakligt, för hon pekade på dem och sa med uppfodrande röst: "Mamma, stoppa in dom där!"

9 kommentarer:

yllet sa...

Haha!! Underbart!! :D Stackars stackars Tora!! :D

Karin sa...

Hahaha! Jag ska nog ta och skärpa till mig med det där med, skulle ju gärna vilja ha ett syskon till Ella...

Anonym sa...

Du skriver så himla roligt! Jag fnissar till varje inlägg! Keep up the good work!
/Susanne

Millan sa...

yllet: Hon överlever nog.

karin: Det ska nog gå bra ändå ska du se ;)

Susanne: Tack! Än så länge är det kul att skriva. Får se när mammaledigheten är över om ett par månader.

Melkers Mamma sa...

Vilken underbar skildring! Hittade hit på det sätt man oftast brukar - av en slump ;) Jag gillar bloggen skarpt och tänker fortsätta följa den! Kram, Jennie

Josephine i Bryssel sa...

*lol*

Millan sa...

melkers mamma: Det får du så gärna.

josephine: :D

Västmanländskan sa...

Hi, hi!

Ja, och min man har glädjen att varje natt se mig i Apotekets raffiga amningsbh i läckert nättyg ;)

Millan sa...

västmanländskan: Den är fin, nätbrynjan. Hade den också ett tag.