söndag 30 november 2008

Nangiala

Tjoho! Så var man tillbaka då. Piggare och fräschare än ever before. Och fasikens vad najs det var. Vi snackar bastu, bad, yoga och massage. Fruktfat och vattenkaraffer med gurkskivor i. You know the drill. Hälsosamt så det skriker. Men ändå. Ett par glas vin till middagen lockade. Men det var ju det här med sömnen.

Jenny och jag lusläste bipacksedeln till insomningstabletterna och fick bland annat reda på att "vi själva fick bedömma om vi dagen efter var i skick att framföra motorfordon eller inte", att "grapefruktjuice kunde förstärka effekten" och att "alkohol bör undvikas". Ingen av oss hade några planer på att köra långtradare hem och risken att vi ovetandes skulle råka hälla i oss lite grapefruktjuice bedömde vi vara tämligen liten. Men det där med alkoholen. Ordet "bör" är ju lite svävande, inte sant? Inte alls som "asbolut inte" eller "kommer inte på fråga", så Jenny ringde en doktor hon känner som gav oss grönt ljus. Ett par glas vin till maten var ingen som helst fara. Så det blev BÅDE vinpaket till maten OCH garanterad sömn. Jag tror inte att jag varit så lycklig sedan Tora och Signe föddes, vilka paradoxalt nog är själva anledningen till att jag varken dricker vin eller sover särskilt ofta nuförtiden. Lustigt det där.

Hur som. Efter en supertrevlig middag förpassar vi oss till vårat rum, lägger oss på sängen, tar på oss våra ögonbindlar (trots att rummet är BECKSVART, vi är för tusan ute i bushen, men inget ska få störa vår sömn. Inget), sväljer var sitt piller och tar varandra i handen med ett: "Vi ses i Nangiala". Fast det är då jag kommer på att vi glömt att släcka i taket. Jag frågar Jenny "hur snabbt de här pillrena verkar egentligen" och om " det finns en risk att jag somnar i hallen om jag går upp för att släcka lampan". Visst att jag känner för att sova ut, men om jag skulle göra det på hallgolvet tror jag att jag skulle vakna upp, förvisso pigg, men rätt leabruten.

Men jag hann tillbaka till sängen i tid och fick ä n t l i g e n njuta av mina åtta sju timmars sömn. Och som grädde på moset glömde personalen vid utcheckningen att ta pröjs för flaskan skumpa som vi beställde in innan middagen. Tack så mycket för det Nynäs Havsbad. Vi kommer med all säkerhet tillbaka nästa år men då stannar vi två nätter. Det har vi redan bestämt.

"Vi ses i Nangila"

10 kommentarer:

yllet sa...

vad fina ni är! Och vad det är betryggande att veta att du tvättat din ögonmask nyligen!

polly sa...

Jag har aldrig fattat det där med ögonmask. Det blir ju mörkt när man blundar!

Melkers Mamma sa...

Gud, så skönt ni verkar ha haft det! Själv ska jag snart till både tandläkare och frisör - min tid för ro...? Kram Jennie

Äppelträdet sa...

Hej! Gillar din blogg!

Jag hoppas du tog av dig jeanskjolen efter att kameran stängts av. Det ser verkligen inte alls bekvämt ut.

gitsie sa...

Låter som att du haft en lyckad och bra helg. =)

Miss Upsey Daisy sa...

Man borde SPA:a oftare det borde man verkligen!

Jo sa...

Grattis till sömnen.
Ni skulle ha hört vad doktorn (som även jag faktiskt känner)sa till mig, efter ert samtal....

Loppanlej sa...

Sömn är grejen..!! Gäsp... ;)

Millan sa...

yllet: Den är helt ny! Köpt enkom för detta tillfälle.

polly: Åh vad du har missat mycket mörker. Det blir INTE tillräckligt mörkt när man blundar.

melkers mamma: Det var ljuvligt.

äppelträdet: Hej och tack! Jodå, jag hann klä av mig :)

gitsie: Det var superhärligt!

miss UD: Eller hur. Minst en gång varje helg. Minst.

jo: Jag vill nog inte veta.

loppanlej: Det nya svarta.

Anonym sa...

MMA, or mixed martial arts, requires discipline and adherence to a proper schedule of strength training.
[url=http://www.mma-workout.org/]kids martial arts[/url]