fredag 14 november 2008

Jo, hon sa det!

Idag var det som sagt Tyresta By som stod på agendan tillsammans med Elin, Iris, Jenny och Folke. Och om jag får säga det själv så bjöd dagen på en helt makalös uppvisning i god smak och planering. När vi vandrade barnvagnspromenaden fram i skogen, dripp-droppade det så fint från träden medan barnen sov så sött i vagnarna och sedan, när det började regna och blåsa lite mera, då var vi inte långt ifrån raststugan.

Utanför raststugan uppstod det dock för en kort stund en viss oro när vi upptäckte en hel mellanstadieskola utanför skolan. Ja, i ärlighetens namn vet jag inte hur många ungar där var men det
k ä n d e s i alla fall som en hel skola. Det kan ha varit bara en klass också. Det kan det absolut. "Herregud", sa vi nervöst till varandra. "Är de precis klara med sin matsäck tror ni, eller är de på väg in?". Nu kan jag bara tala för mig själv, men om vi hade varit tvungna att dela den där raststugan med alla de de där, förvisso söta och rara, men ack så högljudda barnen, då hade jag nog hellre suttit på en stubbe i skogen i regnet. Eller på dass. Eller rent av skitit i matsäcken och åkt hem. Men nu slapp vi det. Ungarna hade den goda smaken att precis vara klara och vi kunde i lugn och ro sitta i raststugan och mumsa på våra medhavda äggmackor.

Och det var där i raststugan som det hände. När jag så där slentrianmässigt frågade Signe var lampan var, viftade hon med sitt lilla pekfinger och sa: "Da. Ampa". Och inte bara en gång. Utan tre! Det vill inte jag kalla en tillfällighet.
Nu skulle jag gärna vilja att Elin och Jenny i kommentarsfältet intygar detta faktum, gärna på heder och samvete, för annars kommer Janne a l d r i g att tro mig. Han tror nämligen aldrig på mig, såvida jag inte förebringar bevisning som styrker mitt påstående. Men man får skylla sig själv när man gifter sig med en jurist. My fault! My bad!


Jag, Singan och en äggmacka

Folke i långkalsonger och Jenny

Elin och Iris

13 kommentarer:

Jenny sa...

Jag, Jenny Maria, intygar på heder och samvete, att Signe tittade mot taket i raststugan och uttalade "lampa".

(Möjligtvis sa hon "hampa" , men det verkar osannolikt eftersom vi hade äggmackor med oss, inte haschpipor)

Efter att bilden på mig publicerats så lovar jag även, på heder och samvete, att alltid sminka mig när jag ska gå utanför ytterdörren.

Millan sa...

Hahaha! Tack för det. Tack för idag och trevlig helg.

medea sa...

Duktig tjej!!

Minna sa...

Iooooouuu, hade du skitit i matsäcken??? Ioooou!!!!

Minna sa...

Iooooouuu, hade du skitit i matsäcken??? Ioooou!!!!

Elin sa...

Härmed lovar jag dyrt o heligt att jag oxå hörde Signe säga något som lät som 'lampa" när hon viftade med sitt lilla finger och pekade på lampan.
Jag lovar även att någon dag då Folke är övermodig och dum mot sin kusin Iris ska jag berätta för honom att när han var liten och var i Tyresta by med sin mamma och hon sa att han hade långkalsonger på sig så var det egentligen strumpbyxor som bara små söta flickor ska ha.

Muahahahaha! ;)

Tack för idag Millimills, mycket trevligt!

yllet sa...

haha! duktiga signe!! vad pigga och alerta och friluftsmänskliga ni ser ut! själv har jag suttit inne hela dagen. toppade det onyttiga med att baka en kladdkaka. toppen. imorgon ska jag förmodligen fylla lungorna med tornbyluft. för att verkligen gå ner mig.

hedgehog-sara sa...

lyllos dig som har bevis, jag har inga bevis för att min dotter sa "Mcyver" en gång när hon var i Signes ålder. Hon sa det. Jag hörde.

Millan sa...

medea: Absolut!

minna: Såklart jag gjorde. Trodde du inte om mig va?!

elin: Tack själv :)

yllet: Varje dag går vi en sväng i skogen. Varje dag. I ur och skur. Eller kanske inte.

h-sara: Jag tror på dig. Såklart.

Minna sa...

Gillar hon ägg???

Millan sa...

Det var första gången vi provade och hon fick bara lite, men ja, jag tror hon gillade det.

Rosa von Trosa sa...

Chockerande fräsch mamma med tanke på inläggen om bristande sömn (säger hon som den senaste tiden fått sova ungefär tjugo minuter i taget)!

/påsen

Millan sa...

rosa: Åhh man tackar! Lite smink kan göra underverk!