tisdag 11 november 2008

Frisör

I lördags kom vi in på ämnet frisörer och hur ofta man går dit. Det var allt från ytterligheter som en gång vart femtonde år (min kära make) till var åttonde vecka (Lena).
-När gick du till frisören sist?, frågade Janne mig. Jag var tvungen att tänka efter ett slag innan jag sanningsenligt svarade:
-Hmm, det var nog precis innan vi åkte till Grekland i somras.

Det ser alltså inte bättre ut, än att senast jag klippte mig var över ett halvår sedan. Bokstavligen talat. Så i morgon ska jag klippa mig. Min kära mor har nämligen vänligt nog lovat att ställa upp som barnvakt till Signe under lunchen, så att jag kan fixa till mina slitna toppar. Det här fick jag klartecken för i måndags. I morgon är det onsdag. Om jag säger så här. Det är inte alla frisörer man kan ringa till med två dagars förvarning och få en tid hur som helst. Speciellt inte om man har krav på både läge och tid. Det blev till att slå upp Gula Sidorna, leta upp frisörer som ligger inom fem minuters gångavstånd från mormors jobb, börja på A, lyfta på telefonen och börja ringa.

-Annelies Hårvård!
-Hej. jag undrar om du har tid för en vanlig klippning klockan 12 på onsdag?
-Nej tyvärr. Den tidigaste tiden jag har är om två veckor.
-Ok. Tack så mycket ändå.

***

-Hej, är det Berits Hårstudio?
-Ja det är det.
-Jo, jag undrar om du möjligtvis har en tid ledig på onsdag klockan 12?
-Skämtar du?

Så nu vill det sig inte bättre än att jag har tid för klippning hos Salong Shami på Timmermansgatan i morgon klockan 12. Det här kan sluta hur som helst mina vänner. Hur som helst. Som tur är, är jag inte vidare kinkig när det kommer till hår. Jag menar, hår är hår. Det växer ut igen. Den enda klippningen jag egentligen ångrat, är när jag i fjärde klass lät mig övertalas av min mamma att klippa mig som Marie Fredriksson. Ända till i sexan såg jag inte riktigt klok ut. När en Marie Fredriksson-frisyr är på utväxt, kommer man nämligen under en tid vara skrämmande lik Per Gessle i håret, om man bortser från den taskiga blonderingen. Under hela mellanstadiet såg jag alltså ut som Roxette i håret. Först den kvinnliga halvan, sen den manliga. Jag har fortfarande inte förlåtit min mamma för det.

Vi får se efter klockan ett i morgon hur det blir med försoningen.

13 kommentarer:

Karin sa...

Mowahaha! Jag såg också ut som Marie Fredriksson i fyran, fast jag har aldrig tänkt på att jag måste ha sett ut som Gessle senare, hemska tanke.

Melkers Mamma sa...

Insåg just att jag inte klippt mig sedan 2:a juni då jag dristade mig till att besöka den närliggande salongen trots att jag skulle kunna föda när som helst. (BF 7 juni). Man kanske skulle fixa till skallen innan jul...
Kram, Jennie

Melkers Mamma sa...

Själv hade jag förresten hockeyfrilla under lågstadiet... *viskar*

Minna sa...

Jag har också kört Roxette under samma tidsperiod. Och sen Robin.

man var så HEEEEEET!

Jenny sa...

Ha, ha, ha! Glöm inte att du har haft din bild publicerad i Mitt i Haninge med den frillan...

Millas hem sa...

Hej!
Skrattade gott när du berättade om "Fredriksson frillan"!

Jag ville så gärna klippa lugg en gång som liten och ville inte vänta till frisören hade tid, vilket resulterade i att min pappa klippte mig precis innan hockeyn på tv skulle börja. En stressad pappa och en otålig tjej, med en spänd förväntan om en superfin lugg, ja...du kan ju gissa om jag hade lust av visa mitt senaste klipp för klasskamraterna dagen därpå! :)

En jättefin blogg här!
Kram Camilla

Millan sa...

karin: Ja fy. Alla skolkort från mellanstadiet vill man ju bara bränna upp.

melkers mamma: I början av juni var nog ungefär också sist jag var och klippte mig. Ska bli skönt att skala av lite idag. Fin till jul som sagt :)

minna: Fast Robin-frisyren (som jag också har haft) är faktiskt helt okej, till skillnad från Gessle.

jenny; Jag jobbar hårt på att försöka glömma det.

millas hem: Hahaha! Jag har också låtit min mamma klippa lugg på mig vid något tillfälle. Sedan var jag sur på henne i evigheter. Gud vad sånt ar känsligt när man var yngre.

Jo sa...

Alltså Millan, jag tror du har valt att utesluta misslyckade färgningar när du tar upp det här ämnet. Jag brukar fortfarande tänka på när du och Elin färgade håret med Jane Helen. Var det "svart tulpan" din färg hette?
Och hur var det det blev nu igen?

polly sa...

Shit you dare devil!!
Före och efterbilder i bloggen, tack! :D

Millan sa...

jo: Mina (och Elins) misslyckade hårfärgningar är värt ett inlägg i sig. Jo, det var visst svart tulpan det hette.

polly: Ja, förebilder blir ju svårt nu, för nu är det för sent. Och jag har faktiskt tagit efterbilder för att jag TÄNKTE lägga ut dem på bloggen, men jag blev så jäkla flottig i pannan på alla kort. Ni får lita på att det blev snyggt och det endast för 200 pix! Värt.

Jenny sa...

Avseende svart tulpan - Jag minns att det stod på förpackningen "Ju blondare du är, desto mer framträder det violetta" Att det inte ringde några varningsklockor hos någon av oss...

Eller jag var ju för feg själv och stod bara ivrig och hejade på....

www.jansdotter.net/blogg.asp sa...

När jag satt där i gult (bröstmjölksbajs) badkarsvatten och suckade kom jag och tänka på ett inlägg i din blogg för ett tag sedan och det här med att använda karet som sin toalett. Fast din unge -kissade- ju bara. Så nu är det jag som går runt och luktar sur strumpa. Men jag klagar inte, ... är man 12 veckor är det inte så lätt!

Millan sa...

jenny: Illa slutade det. Illa.

jansdotter: Usch och fy! Nummer två i badvattnet, ingen höjdare!