torsdag 6 november 2008

Sömnbrist II

Inte för att jag på något sätt håller räkningen, men nu är det exakt sjutton nätter sedan som jag hade chansen att sova sex sammanhängande timmar. Natten till den 20 oktober, slog nämligen Signe till och sov mellan 23 och 05 i egen säng. Men det var då det.

Nu är det mer en timme hit, ett par timmar dit och a b s o l u t inte i egen säng. Man kan säga att jag är lite trött. Faktum är faktiskt, att jag är så trött att jag börjar bli deprimerad. Och det är ju inte så bra att vara ledsen, så därför tog jag mig till Farsta Centrum idag och köpte mig lite nytt smink, så att man i alla fall kan sminka sig vackert, se sig i spegeln och få illusionen av att man är pigg.
Och när jag ändå var där i centrum, kvistade jag in på hälsokostaffären och frågade om de kanske hade lite rohypnol något rogivande té på lager. Min förhoppning är nämligen, att jag ska bli så rogiven av téet, att jag somnar omedlbums när jag lägger mig, så att jag på så sätt maximerar antalet timmar minuter sömn, innan Signe-liten vaknar igen.
Och var någonstans har de rogivande té om inte på hälsokostaffären. Jag bara undrar. Väldans bra skulle det vara också. Jag skulle bli så rogiven som jag aldrig någonsin varit förut. Glad i hågen stoppade jag den snordyra téförpackningen med det passande namnet "Bedtime" i handväskan skötväskan och åkte hem.

Och nu när jag äntligen sitter här och sippar på mitt té och barnen precis har somnat, har jag för första gången chansen att titta lite närmare på förpackningen. Hmm, för bästa effekt kan man tydligen göra lite yoga innan sängdags. Jag citerar: "Before bed, a great way to relax is to practise long, slow, deep breathing. .... Breathe through the nose slowly and deeply. .... och så slutkämmen... Then lie down on your right side(?) and enjoy a deep and restful sleep".

Mohahahaha! Det är ju Signe som ska dricka det här téet och göra yoga! Inte jag!

5 kommentarer:

Minna sa...

Jag kan odla starakre grejjer till dig i växthuset om du vill.

Melkers Mamma sa...

Smart. Smuggla ner det i vällingen eller nåt ;) Stackars liten vad hon verkar sova dåligt. Här är Melker lite ledsen och orolig om kvällarna, men det är väl bara "en fas" som allt annat. Kram Jennie

Loppanlej sa...

jag skulle helt ärligt vara döende om jag inte fått sova ordentligt på så länge! Kram och tet verkar ju toppen.. .;)

Gäddan sa...

Goda vännen gav sina twins lite triangelmärkt hostmedicin före flygresan över Atlanten som skulle ta ungefär nio timmar.
Kanske något för Signe att inmundliga?
(Fast nu förtiden finns det inte triangelmärkt längre, men effekten ska vara den samma...)

Millan sa...

minna: Please do!

melkers mamma: Jag hoppas också på att det här är en fas, men den har pågått ganska länge nu...

loppan: Kram tebax (och téet var bra faktiskt)

gäddan: Hmm, helt klart något att överväga.