måndag 17 november 2008

Nattacirkus

Natten till idag hade Signe en av sina bästa nätter på länge. Hon somnade strax före 20, vaknade till vid 22, och vid midnatt men somnade om efter en klapp på huvudet. När klockan var 03.45 hade hon fortfarande inte vaknat än*. Därför var det så TYPISKT att Tora skulle vakna just då av att hon kissat i sängen. Självklart vaknade dessutom Signe-lättväckt när Janne gick upp och duschade henne**. Och så började cirkusen. Strax efter 05 hade jag fått båda barnen att somna om med mig i dubbelsängen. Då satt Janne redan i en taxi på väg till Arlanda för att flyga till superviktiga möten. Han var det synd om. Vi hade det faktiskt väldigt mysigt i sängen, tjejerna och jag.

Men det här med att kissa i sängen alltså. Jag som har världens erkänt minsta blåsa***, dricker ingenting en timme innan läggdags och absolut inget urindrivande kaffe efter klockan 17. Allt för att undvika sådana här nattliga äventyr för egen del (det är ju liksom inte lika förlåtande och definitivt inte lika gulligt att kissa i sängen vid 32 års ålder). Och eftersom det finns risk för att liten-urinblåsa-genen kan vara dominant, verkar det ju tämligen osmart att ge tjejen med världens n ä s t m i n s t a blåsa, tre deciliter fullkornsvälling innan läggdags. Så nu är det slut med det för Toras del. Nu är det knäckebröd och torra skorpor som gäller.

*För er utan barn. Detta är tyvärr definitionen av en bra natt. I alla fall hemma hos oss.

**Duschade Tora alltså. Med tanke på att Signe brukar vakna när man bläddrar lite i en bok, tror jag nog att Signe skulle vaknat om han duschade henne. För övrigt verkar det ju sjukt att ta upp henne för att duscha mitt i natten. Så smutsig är hon inte.

***Fråga gärna Janne om min lilla blåsa någon gång. Han tycker att den är fascinerande liten och kan prata om det i evigheter.

7 kommentarer:

yllet sa...

meddela gärna hur det går att sluta med vällingen..! Ibland känns det som om Busan klarar av en dag bara för att hon vet att sen, när det är sovdags, då får hon iaf välling! :)

Karin sa...

Det hade verkligen varit galet om Janne hade duschat Signe sådär mittinatten. Fast det kanske är just det som saknas i hennes nattrutiner?

Jag har precis sovit 1,5 timme eftersom E tyckte att det var läge att sova ett par timmar på förmiddagen (hon sover fortfarande), helt förkastligt antagligen i rutinsyfte men försök få en utmattad mamma att tro att mer sömn i morgon natt är bättre än sömn nu och här!

Millan sa...

yllet: Vi hade nog inte tänkt att ta bort vällingen helt. Kanske att hon får 1 dl eller så istället. Hon äter så pass bra på dagen att hon inte behöver välling på kvällen egentligen.

karin: Jag vill inte ropa hej ännu, men boken jag nämnde i ett tidigare inlägg är faktiskt rätt bra. Den är inte så dyr så jag kan faktiskt rekommendera den. Hoppas ni får sova snart!

Minna sa...

Jag ska fråga Janne om din blåsa nästa gång vi ses (på ett glas rödvin kanske...)

Millan sa...

minna: Det tycker jag absolut du ska göra. Rödvin är en bra idé. Mycket bra.

Frida sa...

Du skriver verkligen underbart roligt! Hoppas nätterna blir bättre snart för er.

Millan sa...

frida: Tack! och det hoppas vi med :)