måndag 3 november 2008

Smärtlindring

Igår kväll innan vi gick och lade oss, masserade Janne mina sjukt spända axlar och nacke med muskelliniment. Ni vet en sådan där kräm som värmer och sticker i näsan. Han masserade på det sätt som karlar masserar på. Han tog i för kung och fosterland! Och jag vet inte riktigt vad som hände men han måste ha släppt lös en hel ocean av spänningar, för i morse vaknade jag med jordens huvudvärk i en dimma av tigerbalsam.

Med Signe under ena armen stapplade jag ner till badrummet, bara för att upptäcka att vi inte hade några som helst värktabletter hemma. Inga ipren, inga alvedon. Ingenting! Gaah! Den här dagen kommer inte att fungera utan smärtlindring, hann jag tänka innan jag kom på att barnen har ju alvedon också. Både som suppositorier (sådana som man stoppar upp i.. ja.. i rumpan) och i flytande form. Jag läste lite om doseringarna på förpackningarna. Jag hade att välja på att dricka hela två flaskor à 100 ml flytande alvedon med skogsbärssmak eller stoppa upp sju stycken suppositorier som ett pärlband i rumpan. Eller fortsätta ha ont i huvudet.

Man kan säga att jag har ont i huvudet idag.

13 kommentarer:

Akan-Kakan sa...

Sån där flytande alvedon har jag snapsat i mig nån gång när jag hade mjölkstockning och 39° feber. Funkar om man är desperat. Krya på dig!

Jenny sa...

Jag dör av skratt... Alltså inte att du har ont i huvudet utan åt din komiska stilistiska förmåga. Tack för kaffet förresten!

hedgehog-sara sa...

stackars dig, jag skulle nog också välja huvudvärken om jag hade de två alternativen...

Millan sa...

ak: Fy för den lede! Och tack!

jenny: Tack! Och varsegod!

h-sara: Som tur var hittade jag till sist lite brusalvedon i gömmorna.

Hanna sa...

ha ha ha!! du är min nya bloggfavorit! du är så rolig att jag skrattar rätt ut i ingentinget här hemma... :D

tack för det!

Millan sa...

hanna: Hej på dig! Kul att du hittade hit.

polly sa...

Äh, kör upp dem där solen aldrig skiner, vettja!

Miss Upsey Daisy sa...

Håller med Polly ovan! ;-)

Millan sa...

polly och miss UD: Om det bara hade varit EN så, men SJU!

medea sa...

Haha, kan inte låta bli att skratta, trots att jag lider med dig. Hoppas att huvudvärken ger med sig under dagen, utan vare sig pärlband där bak eller halsning av alvedon.

Millan sa...

medea: Tack! Jo, det blev bättre till slut.

Fransyskan sa...

Hahaha tack jag behövde ett gott skratt!

Millan sa...

fransyskan: :D