fredag 14 november 2008

Förmodligen The Lösning


Det har varit lite knapert med inlägg på sista tiden och vad kan jag skylla på annat än att jag är lite trött. Och till er som jag i eufori ringde i onsdags och berättade att "nu har det vänt, Signe har sovit i natt" - ni kan sluta jubla nu eftersom det enbart visade sig vara olycksfall i arbetet. Natten till torsdag var lika cirkus som vanligt. Men nu är den här! Boken som ska revolutionera våra liv. Eller i alla fall Signes sovvanor, vilket i praktiken kanske är samma sak.

Någonting säger mig dock, att det kanske inte räcker med att endast k ö p a boken. Förmodligen krävs att man åtminstone läser den och dessutom utför någon aktiv (läs jobbig) handling, som initialt innebär om möjligt ä n n u mindre sömn under en period. Tror ni att det kanske räcker att ge Signe boken som kvällslektyr? Jag tycker ändå att de där pekböckerna hon läser nu är lite under hennes nivå. Jag menar, det där tramset om vad hunden säger och var katten är? Innan tjejen var sex månader gammal hade hon redan hunnit med fem poäng sannolikhetslära och statistik. Det är mammas tös det.

Boken med stort B (och nu menar jag inte Bibeln, den har hittills inte gjort så mycket för sömnlösheten i det här hemmet) lovar i alla fall guld och gröna skogar. I en testgrupp om sextio barn, sov efter tio dagar 42% hela natten. Efter tjugo dagar 53% och efter sextio dagar 92%. Ska vi ge oss dän på att Signe-liten tillhör de resterande 8%? Nej, det ska vi inte! Ämnar återkomma i ämnet.

Och nu, Tyresta By med systrarna former known as Olson. De har lovat stå för matsäcken om jag står för kaffet. En deal som jag kan leva med. Mycket väl.

8 kommentarer:

Karin sa...

Läs den, testa och låt oss veta om det funkar! Ella arbetar nämligen stenhårt med konceptet microsömn och hennes arma moder fattar inte hur det funkar. Jag fick till slut två timmars sammanhängande sömn i morse med hjälp av öronproppar och en upptvingad pappa.

medea sa...

Lycka till, jag håller tummar och tår för att det ger resultat! Berätta gärna hur det fungerar, har en liten här hemma som sover rätt kasst...

Loppanlej sa...

Ge henne en mattebok i t.ex analys så somnar hon bums. Det fungerar utmärkt för mig..;)Lycka till!

Jessica sa...

Den köpte jag också en gång i tiden, läste och försökte. Kan meddela att det tog cirka ett år innan hon sov ordentligt :-)

Dr Hell sa...

Jag tror att sambandet mellan inköp av bok och barn sover, störs av det faktum att barn faktiskt tenderar att börja sova efter ett tag även utan bok. Har du fö inte tänkt Theralen?

Millan sa...

karin och medea: I will let you know!

loppnlej: analys... zzzzz...

jessica: Usch då! Då hoppas jag att dina barn tillhörde den del av procenten det inte funkar för... och vi den andra delen. Skönt att de sover nu i alla fall!

dr Hell: Jo, det är väl så. Det är bara det att man inte orkar vänta hur länge som helst. Nu är det snart en månad sedan jag sov. Känns som man vill prova NÅGOT i alla fall. Theralen för mig kanske?!

tingeling sa...

härom kvällen golvade jag lilla e med 600 ml välling. jojjemänn. på en gång. rakt ner i 8 månadersmagen. sen sov hon, men inte jag för jag var rädd att hon skulle få magknip och låg vaken i flera timmar. så nu gör vi som vanligt igen. ser fram emot återkomst i ämnet. good löck.

Millan sa...

tingeling: 600 ml! Shit pommes frites. Det är mycket välling det.