tisdag 25 november 2008

Busungar II


Ni vet den där boken jag skrev om för ett tag sedan, den som inte rådde bot på Signes sömnlöshet men väl Toras. Well, it is no more.
Och på något sätt känns det en aningens värre, liksom lite moraliskt förkastligt, att Tora rivit sönder böckernas bok än valfri annan barnbok i bokhyllan, som låt säga "Nicke Nyfiken på sjukhus" eller "Rut och Knut leker doktor". Det är nästan så att man väntar på att den där blixten från klar himmel ska slå ner nu. Fast nu slog det mig plötsligt, att det där med blixten säkert är bildligt uttryckt och att straffet vi föräldrar fick för att ha satt ett så ogudaktigt barn till världen var att det snöade in på vinden igår natt. Och om ni undrar vad Tora fick för straff av oss för att ha rivit ut varenda sida i the Holy Bible, från nya testamentet till sista, så fick hon inte titta på TV en endaste minut under hela kvällen. Värsta straffet alltså.

5 kommentarer:

hedgehog-sara sa...

ojoj. Omen - I tell you...

Jenny sa...

I repeat: "Lite läskigt"

Millan sa...

h-sara och jenny: Visst byggs det "lite läskiga" på liksom lite bit för bit... Som värsta skräckfilmen.

Karin sa...

Tänk på att er dotter dessutom är döpt efter det hebreiska ordet för bibel - torah...

Fast vänta, det är bara Nya testamentet alltså. Och hon klagade nyligen på att hon inte såg några judar. Jag tror att det kan vara så att det här med kristendom inte riktigt är hennes grej!

Millan sa...

karin: Det där att bibel heter torah på hebreiska visste jag inte. Namnet Tora är ju dessutom en feminim form av asaguden Tors namn, vilket också kan förklara bibelförstörandet.