söndag 9 november 2008

Gäster

Igår kväll hade vi middag här hemma för lill-syssling Ellen, kusin Lena och Staffan med familj. Värsta trevligt var det (tycker värdinnan i alla fall). Det var en sådan där kväll när barnen skötte sig exemplariskt vid middagen, så att mammor och pappor kunde äta gott (säger värdinnan återigen) och dricka en massa vin utan att samtidigt behöva leka hela havet stormar. Sedan gick de söta barnen och lade sig utan problem, så att mammor och pappor kunde dricka kaffe med avec och för en gångs skull få s i t t a n e r i soffan och sedan följde de upp med att faktiskt sova så att man kunde dricka ä n n u m e r vin (och öl och gin&tonic) och prata en himla massa trevligt strunt. När Signe till slut vaknade till, tänkte jag: "neej, inte ska hon väl vakna redan", men tittade sedan på klockan och såg att hon hunnit bli nästan 02.00.

Barnens förträfflighet fick man dessvärre lida lite för idag. Eftersom de faktiskt inte hade druckit en massa vin (och öl och gin&tonic) och dessutom gått och lagt sig klockan 20.00 precis som vanligt,ville de såklart även gå upp precis som vanligt. Pigga, glada och sugna på äventyr. Till skillnad mot familjens övriga medlemmar (katterna inkluderat). Nåja. Det var värt det.

En trevlig bieffekt av att ha lilla Ellen på besök så sent, vara i alla fall att när vi vaknade så stod resesängen hon somnade i, kvar ute i lilla rummet utanför sovrummen. När jag masade mig upp ur sängen för att hoppa in i duschen, satte jag helt enkelt Signe i den och slängde ner en av mina gamla handväskor till henne att leka med. Hon var jättenöjd. Så pass nöjd att Tora bara någon minut senare också ville leka i resesängen minsann. Alltså. Varför slutade folk att använda de där lekhagarna egentligen? De är ju aspraktiska.

Praktisk barnförvaring
För de som är intresserade (dvs Lena och min mamma), slänger jag in några bilder på de söta sysslingarna. Man ser ju direkt på Signe och Ellen att de har mammor som är kusiner, att inte lyckas bli bra på bild trots jag-vet-inte-hur-många-försök, verkar vara något som ligger i släkten.
By the way. Har ni någonsin sett ett blondare barn än Signe-liten? Eller som Janne uttryckte det: "Hon är inte den som åker på solsemester till Kanarieholmarna utan solskyddsfaktor direkt".
UPPDATE: Jenny tycker i en av kommentarerna att det av bilderna att döma, verkar som om både Signe och Ellen har tagit sig en och annan grogg de med!


*Hick!*

Här ska det nog inte vara något mer ikväll.

9 kommentarer:

Jenny sa...

Alltså, är du helt säker på att Signe inte druckit en Gin&Tonic? Jag tycker hon ser lite småblarrig ut.

Millan sa...

Hahaha. Näej. Helt säker är jag inte. Och hon sov ju ovanligt länge innan hon vaknade.

hedgehog-sara sa...

Underbara bilder alltså :)

Millan sa...

sara: Ja, de är för söta.

Melkers Mamma sa...

Vilka sötisar! Det ser faktiskt ut som de är lite lulliga ;)
Kram, Jennie

Millan sa...

melkers mamma: Visst gör det!

Anonym sa...

så söta och rara de små är. Ellen är en kopia av sin far och Singan brås också på sin far och tycker mig se farfar i henne också. Jag lutar nog också åt att tjejerna fått i sig en liten slurk av föräldrarnas godsaker//mormor

Ellens mamma sa...

Jättetrevlig kväll, stort tack! Bilderna är underbara, en föraning om hur Ellen och Signe kommer se ut på Kos...

Millan sa...

mormor: Du tycker alltså att barnen påminner om sina fäder efter att ha kollat på lördagkvällens bilder. Shyrro!

ellens mamma: Hemska tanke. Ellen och Signe ensamma på Kos, om en sisådär 30 år.